Серед українських захисників є Михайло зі Львівщини, якому майже 60 років. Боєць був учасником Революції Гідності та подій Майдану. А після став солдатом добровольчого батальйону "Донбас". І на війні з ворогом, практично з першого дня.

Про це передає портал АрміяInform.

Михайло у своєму підрозділі - найстарший з воїнів. Тим не менш, солідні роки не заважають йому нарівні з усіма нести службу на одному з найнебезпечніших напрямків лінії зіткнення в районі ООС.

По своїй натурі "Дядя Міша" дуже скромна людина. Більше любить розповідати про свою професію столяра, якою він займався на "громадянці". І про те, як виготовити красиві дерев'яні двері і вікна, ніж про бойові епізоди.

фото: АрміяInform
фото: АрміяInform

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

"Це ви б його побачили з РПГ під Маріуполем, коли ми там стояли, "дядько Міша" давав вороженькам гарненько прикурити. Він і з"шайтан-трубою" і з кулеметом справжній майстер", - кажуть побратими Михайла.

А ще Михайло має в активі три скоєних в 50 років парашутних стрибка, які він зробив, коли добровольці з "Донбасу" стали переходити на контракт в ЗСУ. Спочатку "Дядя Міша" прийшов в одну з десантно-штурмових бригад, там то йому і сказали, що кожен повинен виконати програму стрибків.

"Ну, думаю, нехай будуть стрибки. Тому що я завжди роблю все разом з побратимами без оглядки на свій вік. Перший раз, як то кажуть, не відчув. Другий - сподобалося. Коли просився на третій захід мене запитали, А скільки вам років?! Відповідаю, що п'ятдесят один. А мені відмова: "вам за віком не належить". Більше двох - тільки до сорока п'яти років. То ледве їх умовив. Тому що всі хлопці стрибають, а я що - на травичці маю перепочивати?!",- розповів він.

Також Михайло передав всім великодні привітання.

"Скоро Великдень, Світле Христове Воскресіння! Тому, люди, будьте здорові! Святкуйте добре. Ідіть до церкви! І не забудьте в своїх молитвах згадати солдатів, які захищають ваш спокій і забезпечують вам можливість мирно жити!" - підсумував солдатів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Українські захисники розповіли школярам, чим небезпечні Мінні "подарунки" ворога: "не підходьте і не торкайтеся"

Як повідомляє портал «Знай.иа» "Я вірю в свою армію": українці потужно підтримали захисників на передовій

Також «Знай.иа " писав, що Захисник з позивним " Хук "залишив керівну посаду і відправився на війну:" краще в грязі окопу лежати, ніж в калюжі власної крові"