Відомий український телеведучий і шоумен Андрій Джеджула згадав про чорнобильську трагедію і як його сім'я пережила катастрофу.

Про це він розповів на своїй сторінці в соціальній мережі Instagram.

За словами шоумена, до 1 травня ніхто навіть не підозрював про те, що сталося. Джеджула досі пам'ятає, що в цей день стояла страшна спека, всі традиційно в СРСР виходили на святкові демонстрації "МИР, ТРУД МАЙ".

Але вже ввечері чутки досягли масштабів епідемії.

"35 років аварії на ЧАЕС! ☢️ ☢️ ☢️

Таким +/- я був, коли сталася аварія в Чорнобилі!

До 1 травня ні мої батьки ні я ні більшість навіть не підозрювали, що сталося!

А сталася найбільша в історії людства по сьогоднішній день аварія в сфері ядерної енергії! 😢😢

1 травня стояла неймовірна спека навіть за мірками літа! Традиційно в СРСР всі, і ми не виняток, виходили на святкові демонстрації «МИР, Праця, Травень»! Забули тільки додати і "радіація" на гаслах!

Увечері 1 травня чутка досягла масштабів епідемії! Всі сусіди в жаху шепотілися і наш сусід, технік-любитель, у якого був саморобний дозиметр перевірив мої речі!

Лічильник Гейгера зашкалював!

Я вигуляв за 1 травня 2 пари нових кросівок «Botas»(моторошно модні, красиві і неймовірно дефіцитні). Щоб описати ступінь загального захоплення, коли ти йдеш в таких можна порівняти це лише з сьогоднішнім проїздом по вулицях на дорогому кабріолеті!

Мама тут же викинула всі ці речі!",- розповів телеведучий.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Андрій Джеджула, фото: Instagram
Андрій Джеджула, фото: Instagram

Як розповів Джеджула, потім місто охопила паніка. Люди бігли з Києва всіма доступними видами транспорту, аби подалі.

Зрештою, він з рідними просидів 40 днів у квартирі з заклеєними, як на зиму вікнами. Двічі на день проводилося вологе прибирання, а харчувалися запасами консервів із залишками черствого хліба.

"Потім місто охопила паніка порівнянна лише з початком Другої світової! Люди бігли з міста всіма доступними видами транспорту! Квитки купувалися в будь-яку точку Союзу! Аби подалі від Києва!

У підсумку ми 40 днів просиділи в квартирі з заклеєними як на зиму вікнами! При неймовірній спеці на вулиці! 2 рази в день вологе прибирання, поїдаючи запаси консерв і залишків черствого хліба і все, що було вдома в запасах! По телевізору 3 канали, які більшу частину часу не працюють і дивитися нічого, а тепер додайте до цього відсутність комп'ютерів, гаджетів, відеоігор, відео фільмів, і Інтернету!

За цей час багато читав, навчився грати в дурня з мамою, відкрив здатність знімати головний біль руками!

Від наслідків радіації помер мій дядько (ліквідатор), моя хрещена!

Відлуння цієї катастрофи регулярно дає про себе знати на багатьох людях!

Дай Бог нам всім міцного здоров'я і щоб ніколи людство не зіткнулося знову з такою бідою!", - поделилися ведучий.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше "Зміцнення сили духу": Андрій Джеджула розповів, як впливає на нього Великий піст

Як повідомляє портал «Знай.иа» Микола Томенко: "Чорнобиль-35 років потому-наші біль, героїзм і гордість"

Також «Знай.иа " писав, що 35-та річниця катастрофи на Чорнобильській АЕС: "60 відсотків з нас досі вірять радянським фейкам"