За плечима кавалера ордена "За заслуги" III ступеня, військового капелана митрофорного протоієрея Павла Основенка ПЦУ не одна ротація в зону бойових дій і величезний досвід пастирства прямо на передовій.

Історію батюшки дізнався портал АрміяInform.

Отець Павло розповіла як це нести місію пастиря на війні, і головне-бути при цьому беззбройним: "Зброя священнослужителя - це слово Боже. Сам Господь сказав щодо воїнів: "Немає більшої любові за ту, хто покладе душу свою за друзів своїх". Тому захист Батьківщини - це заповітний обов'язок кожного громадянина, який безпосередньо стосується і нас. Якщо країна у вогні, духовенство має бути в його горнилі і власним прикладом підтримувати наше воїнство".

Вже в 2015 році капелан знаходився в зоні АТО, неподалік Широкиного, на тій позиції, яку постійно обстрілював ворог. І тільки рік по тому, один з командирів батальйону зізнався, що перестав боятися і сумніватися в собі в той момент, коли усвідомив, що поруч з ним священик, який залишив сім'ю і приїхав сюди, щоб бути разом з воїнами в окопах.

"Рік по тому один з командирів батальйону розповів мені, як в ту важку годину міркував: "Я військовий, Це моя професія. І як я можу боятися і сумніватися в собі, коли поруч зі мною священик, який приїхав, залишивши вдома дружину і шістьох дітей і не боїться бути разом з нами в окопах". Цими словами він просто обігрів мою душу…", - розповів отець Павло.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї
Показати ще

фото: АрміяInform
фото: АрміяInform

На фронті у капелана багато роботи, адже він здійснює таїнства, освячує, вінчає, відспівує і проводить богослужіння.

Як зізнався отець, то на передовій духовне життя активніше, адже і захисників дуже великий попит на релігійну проблематику, про яку в мирному житті вони і не замислювалися.

"Тому допомагав кожному, хто звертався, адже переконаний, що священик насамперед опікується пастирською опікою, а не задоволенням релігійних потреб", - зізнається богослужитель.

Отець Павло в мирному житті є багатодітним батьком і дідусем. У нього є 6 дітей і дружина, які його підтримують, хоча його відрядження в зону бойових дій є великим випробуванням і для них.

"Я щасливий батько і дідусь, адже у мене шестеро дітей і дружина, які мене розуміють. Вони моляться за мене і всіляко підтримують у служінні, навіть незважаючи на те, що мої відрядження є великим випробуванням і для них. За це я рідним вдячний безмежно",- каже протоієрей.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Московські попи втекли з похорону українського захисника: "Героям Слава!"

Як повідомляє портал «Знай.иа» Військовий капелан поділився болючим досвідом з передової: "в окопах невіруючих немає"

Також «Знай.иа " писав, що Тернопільські священики з молитвами та варениками поїхали на Донбас: козаки чекають в окопах