У мережі розповіли про те, які страви можна з легкістю приготувати з черствого хліба. Мінімальна кількість інгредієнтів і максимум смаку.

З самого дитинства всіх завжди вчили, що хліб ніколи не можна викидати, навіть якщо він черствий. У зв'язку з цим почали придумувати рецепти, які дають йому друге життя.

Страви з черствого хліба, фото: зі смаком
Страви з черствого хліба, фото: зі смаком

Можна приготувати навіть піцу з нього. Для цього вам знадобляться наступні інгредієнти:

  • 400 г хліба;
  • 0,5 скл. вода;
  • 250 г кетчупу;
  • 0,5 скл. маслинове масло;
  • 250 г моцарели;
  • 30 г пармезану;
  • базилік за смаком.

Хліб потрібно нарізати невеликими кубиками, залити водою і оливковою олією, після чого почати просто кришити.

Популярні новини зараз

Натовп "безмасочників" і відсутність дистанції: Онуфрій влаштував у Харкові антикарантинну літургію

Віктор Павлік зібрав валізи вагітної Репяхової: "Це останній раз"

45-річна Могилевська кардинально змінила стиль, українці оцінили: "Неймовірні образи"

Ірина Федишин з чоловіком готують несподіване зізнання: "Буде донечка"

Показати ще

Дно форми для випікання потрібно заслати пергаментом, і рівномірно розподілити розм'яклий хліб, злегка його притиснувши.

Все змащуєте кетчупом, потім потрібно викласти моцарелу, натерти пармезан і випікати при температурі 180 градусів приблизно 20 хвилин.

Можна також приготувати багет з сиром в духовці.

Страви з черствого хліба, фото: зі смаком
Страви з черствого хліба, фото: зі смаком

Вам знадобляться:

  • 1 багет;
  • 150 г сиру;
  • 100 г шинки.

Хліб нарізаєте на шматочки розміром з кавову чашку, а в центрі робите поглиблення для начинки. Далі потрібно нарізати сир товстими шматочками, і починати вставляти його в отвори, накривши зверху шинкою. Випікайте 10 хвилин в духовці, розігрітій до 180 °С.

Бутерброди «Маргарита» виходять також неймовірно смачними.

Страви з черствого хліба, фото: зі смаком
Страви з черствого хліба, фото: зі смаком

  • 9 скибочок тостового хліба;
  • 50 мл молока;
  • 80 г кетчупу;
  • 100 г пармезану;
  • оливкова олія за смаком.

Скибочки хліба слід покласти на деко, злегка змастити їх молоком і кетчупом. Далі посипте хліб пармезаном і полийте оливковою олією. Випікати до духовки приблизно 10 хвилин при температурі 180 градусів.

Нагадаємо, що печиво "кавові зерна": рецепт ароматного ласощі незвичайної форми

Як повідомляв портал "Знай.ua", домашня гірчиця на розсолі для справжніх козаків: дідівський рецепт до великоднього столу

Також, "Знай.uа" писав, що для перекусу і святкового столу: смачна намазка на бутерброди з простих продуктів