Гостя Києва Ганна розповіла про неправомірні дії поліцейських, які почали її обшукувати без вагомих на те причин.

Детальніше про це розповідає Facebook-спільнота "Пильнуй поліцію".

Як розповіла дівчина, вона йшла по вулиці по дорозі додому, як раптом зупиняється поруч машина патрульної поліції. Один з правоохоронців схопив її за рюкзак, щоб та зупинилася. Один раз вона почула, як поліцейський представився, проте та толком не почула і не запам'ятала ім'я. Подальші прохання представиться були проігноровані.

Патрульні попросили Анну показати документи і вміст рюкзака, на що вона відповіла відмовою, оскільки немає для цього підстав. Вони почали їй пояснювати, щось про карантин, потім заявили, що повинні упевниться, що вона не в розшуку або робить закладки. Згодом підійшов третій поліцейський, її схопили за куртку і потягли в машину.

Анна / скріншот з відео
Анна / скріншот з відео

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

По приїзду в райвідділ Анна не змогла знову-таки почути причини її затримання і чому поліцейська почала ритися в її рюкзаку без дозволу. Їй заявили, що проводять поверхневий огляд, проте їх дії були схожі на повноцінний обшук.

Протягом години дівчина намагалася відстоювати свої права перед поліцейськими, проте ті почали застосовувати психологічний тиск і фізичну силу. Її схопили за дві руки і примусово прошерстили її кишені і вміст поясної сумки.

Після того, як правоохоронці нічого не виявили її відпустили.

Дівчина відразу ж звернулася на гарячу лінію МВС, щоб подати скаргу. Вже наступного дня вона обдзвонила необхідні органи, повідомивши про неправомірні дії поліції.

Нагадаємо, що в Одесі чоловік погрожував доктору пістолетом почувши плач дочки.

Як повідомляв портал Знай.uа, на Франківщині спіймали чоловіка, який підпалив будинок односельця через сварку.

Також Знай.uа писав, що українець спробував спалити всю свою сім'ю і відкрив вогонь по прибулим поліцейським.