Акушер-гінеколог, кандидат медичних наук, лікар вищої категорії, завідувач жіночої консультації КМПБ 3 Сергій Бакшеєв розповів, як народити в Україні без хабарів. Про це пише Clutch.

"У квітні 2020 року в Україні було запроваджено другий ступінь реформи охорони здоров'я для вторинної ланки. Тобто пологові будинки стали отримувати від держави гроші за пологи і виникла принципово інша ситуація, в якій ми знаходимося. Я кажу це для тих людей, які досі переконують нас, що ми живемо в радянському акушерстві. Навіть 20 років кардинально змінили підхід до акушерства, а тут 1 рік – на скільки він змінив і переламав систему.

акушер-гінеколог Сергій Бакшеєв, фото Clutch
акушер-гінеколог Сергій Бакшеєв, фото Clutch

Якщо у вас укладена декларація з сімейним лікарем, ви перебуваєте в базі Національної служби здоров'я України, то за вами відкривається епізод навіть на етапі ведення вагітності. Він поки що не оплачується, але буде оплачуватися далі.

І за вами йдуть гроші. Ваші пологи вже оплачено і ви можете спокійно надходити в пологовий будинок і не платити за пологи. Що це дає? Це дає акцент фінансування пологового будинку. Чим більше пологів ми приймаємо, тим більше пологів нам оплачує Національна служба здоров'я.

вагітність, фото Pxhere
вагітність, фото Pxhere

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Тому з квітня 2020 року кожен пологовий будинок нашої країни зацікавлений у ваших пологах. І якщо вам нахамили, образили або ви чуєте погані відгуки про той чи інший пологовий будинок, то при наявності декларації з сімейним лікарем ви сміливо йдете в будь-який пологовий будинок, який зацікавлений вами. Так що на сьогоднішній день в нашій країні не обов'язково домовлятися про пологи", - повідомив лікар.

Нагадаємо, мамолог розповів, чи варто бити тривогу і бігти до лікаря, якщо болять груди перед менструацією.

Як повідомляв портал Знай.uа, гінеколог розповіла про небезпечну хворобу у жінок: призводить до безпліддя і загрожує операціями.

Також портал Знай.uа писав, що таке аденома: симптоми, лікування і перші ознаки.