Стало відомо про те, що бойовики знову почали порушувати Мінські угоди на Донбасі. Про це повідомила українська сторона СЦКК, пишуть на сторінці ООС в соціальній мережі Facebook.

19 квітня поточного року було виявлено факт втручання окупантів у роботу камер відеоспостереження місії та встановлення найманцями своїх камер на території шахти "Октябрьская".

"В результаті, оператори ОБСЄ змушені були відключити від моніторингу своє обладнання. У той же час, найманці, використовуючи вигідне тактичне положення шахти, не тільки ведуть спостереження на великій відстані по позиціях ЗС України, а й обладнали поблизу щогли вогневу позицію мінометів, про що йдеться в звіті СММ ОБСЄ №95/2021 від 26 квітня" - сказано в повідомленні.

ООС, фото: Facebook
ООС, фото: Facebook

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Вранці вівторка, 27 квітня окупанти здійснили обстріл українських позицій, саме з цього місця розташування. В українських військових було випущено 22 міни з міномета калібру 120 мм, в результаті чого один отримав серйозні поранення.

Такі дії з боку Російської Федерації свідчать про те, що Мінські угоди ніхто дотримуватися не має наміру, і бойовики за всяку ціну будуть провокувати Збройні Сили України на вогонь у відповідь.

ООС, фото: Facebook
ООС, фото: Facebook

Всі докази порушень були вже відправлені на адресу СММ ОБСЄ, адже, агресивні дії ставлять під загрозу життя військовослужбовців ЗСУ, а також місцевого населення.

ООС, фото: Facebook
ООС, фото: Facebook

Українська сторона суворо дотримується режиму припинення вогню, а також не порушує взяті на себе повноваження.

Варто при цьому відзначити, що не так давно російська сторона оголосила про відведення військ від українських кордонів.

Нагадаємо, раніше Росія почала відводити війська від українських кордонів - показові відео потрапили в мережу

Як повідомляє портал "Знай.ua" "Я вірю в свою армію": українці потужно підтримали захисників на передовій

Також "Знай.ua" писав, що Захисник з позивним " Хук "залишив керівну посаду і відправився на війну:" краще в грязі окопу лежати, ніж в калюжі власної крові"