Для всіх українських батьків, у кого є діти шкільного віку, з'явилися важливі новини. Прийшов час обговорити важливі питання харчування школярів в освітніх установах. Як відомо, цими питаннями займається і Державна продовольча споживча служба.

Фахівці відомства детально вивчили меню українських школярів і виявили порушення норм здорового харчування.

Про це стало відомо завдяки публікації прес-служби Держпродспоживслужби України в мережі Facebook.

Шкільна їдальня, фото: кадр з відео
Шкільна їдальня, фото: кадр з відео

"Держпродспоживслужба з початку року проаналізувала 3,5 тисячі щоденних шкільних меню. У 800 випадках (23%) виявлено порушення норм здорового харчування. Про це повідомила Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька під час семінару з Європейського регіонального бюро ВООЗ, присвяченому реформуванню шкільного харчування.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати
Показати ще

2021 - це рік реформи шкільного харчування. З 1 січня діє новий Санітарний регламент для закладів загальної середньої освіти. Найголовніше, що відрізняє цей документ від санітарних правил 2001 року - нові підходи до організації харчування.

Вимоги документа базуються на принципах здорового харчування, рекомендованих Всесвітньою організацією охорони здоров'я. Відчути відповідні зміни школярі зможуть вже з 1 вересня цього року.

"Для того, щоб зміни проходили швидко і ефективно, працює велика кількість небайдужих людей в МОЗ, Міносвіти, Держпродспоживслужби, інших органах державної влади та місцевого самоврядування. Величезні зусилля в просуванні реформи докладає Перша леді України Олена Зеленська — - підкреслила Владислава Магалецька. - вперше в Україні питання забезпечення якісним харчуванням дітей винесено на такий високий рівень. Ми маємо повне розуміння точок, де потрібно докласти зусиль, координацію органів державної влади, а головне - бажання створити якісно нову систему".", — повідомляють в Госпродпотребслужбе України.

Публікація Держпродспоживслужби, скріншот: Facebook
Публікація Держпродспоживслужби, скріншот: Facebook

"Новим Санітарним регламентом встановлено вимоги до харчових продуктів та готових страв, що можуть пропонуватись дітям. Наприклад, передбачено низку обмежень за вмістом солі, цукру та жиру з урахуванням сучасних тенденцій щодо здорового харчування та рекомендацій ВООЗ. Встановлені групи харчових продуктів, які повинні бути в щоденному шкільному раціоні учнів (злакові, овочі, фрукти та ягоди, молочні продукти) та врегульовано питання організації харчування дітей з особливими потребами.", - зазначають представники Держпродспоживслужби.

Раніше повідомляли, 9-класниця повісилася через цькування вчителів та однокласників: "Свиня неосвічена".

Як повідомляв Знай.uа, у Франківську юна красуня пропала дорогою до ліцею: "Де ти, Іванка?".

Знай.uа писав, на Прикарпатті підлітки втекли з реабілітаційного центру: Рому і Владика шукають усім світом.