Служба безпеки України заблокувала діяльність злочинного угруповання. Вони займалися незаконним переказом коштів, у тому числі через покупку криптовалют. Про це розповіли на сайті СБУ.

"Згідно з попередньою інформацією, зловмисники провели фінансові операції більш ніж на 240 млн грн, 65 млн з яких – пов'язані з відмиванням коштів. Зараз перевіряється інформація про можливу підтримку фігурантами терористичних угруповань" ДНР/ЛНР", - сказано в повідомленні.

Оперативники спецслужби встановили, що організатори створили низку онлайн-ресурсів. Через окремі сайти і телеграм канали вони дозволяли користувачам конвертувати криптовалюта в готівку в особливо великих розмірах. При чому їх клієнтами були не тільки громадяни України, а й з країн колишнього СНД, зокрема РФ, а також жителі так званих "Л/ДНР".

Співробітники СБ України задокументували організаторами проведення фінансових операцій на понад 240 млн грн. За попередніми висновками експертів, понад 65 млн грн з них пов'язані з відмиванням коштів. Для легалізації грошей ділки скуповували нерухомість, земельні ділянки та дорогоцінні метали.

Популярні новини зараз
Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

Під час обшуків у Києві та Харкові правоохоронці вилучили:

  • понад 43 млн грн;
  • більше 800 кг срібла в банківських злитках;
  • комп'ютерну техніку, флеш-носії, мобільні телефони;
  • документи, що підтверджують проведення угод.

Одночасно Держфінмоніторингом зупинені видаткові фінансові операції за певними банківськими рахунками учасників протиправної діяльності.

Наразі тривають слідчі дії у кримінальному провадженні за СТ. 190 та 209 Кримінального кодексу України.

Операція проводилася Головним управлінням контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБ України спільно зі слідчими Національної поліції під процесуальним керівництвом Дарницької окружної прокуратури та у взаємодії з Держфінмоніторингом.

Раніше ми повідомляли, окупанти на Донбасі обстріляли населений пункт.

Як повідомляв "Знай.uа", вибух ворожої міни забрав життя воїна ЗСУ, троє його побратимів дивом залишилися живі.

Також "Знай.uа" писав, що російські найманці після "відведення військ" взялися за старе, в ЗСУ показали осколки від вибухів.