Для всіх українських громадян, які зіткнулися з проблемою завірення документів держави, якої вже не існує - СРСР, з'явилися важливі новини. Так, виявилося, що радянські документи можна завірити апостилем. Однак, мова йде тільки про копії документів.

Детально в цьому питанні допоможуть розібратися представники Міністерства юстиції України з повними відповідями на найважливіші питання.

Про це стало відомо завдяки публікації прес-служби Міністерства юстиції України в мережі Facebook.

Оформлення документів, скріншот: YouTube
Оформлення документів, скріншот: YouTube

"Маєте документи, видані ще за часів СРСР, наприклад, свідоцтво про народження, і на яких вам треба проставити апостиль? Чи можна це зробити? На жаль, але ні.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Оригінали офіційних документів, виданих установами колишніх союзних республік у складі СРСР, не можуть бути прийняті на території України для проставлення апостиля. Апостиль може бути проставлено на копіях (фотокопіях) або копіях (фотокопіях) з перекладом цих документів, завірених у встановленому порядку на території України (документ буде апостильовано, як нотаріальний).

Необхідно спочатку звернутися до будь-якого відділу державної реєстрації актів цивільного стану з питання повторного отримання свідоцтва про народження та проставлення на ньому апостиля.

Для проставлення апостиля необхідно пред'явити документ, що засвідчує особу, оригінал документа, на якому проставляється апостиль, або його копію, завірену в установленому порядку і документ про оплату послуги з проставлення апостиля або документ, що підтверджує право на звільнення від сплати або його копію, завірену в установленому порядку.", - повідомляють представники Міністерства юстиції України.

Публікація Мін'юсту, скріншот: Facebook
Публікація Мін'юсту, скріншот: Facebook

Як повідомляв Знай.uа, українцям роздадуть по 100 гектарів землі в одні руки: як отримати ділянку під дачу, город, будинок.

Знай.uа писав, які документи потрібні, щоб вивезти дитину з України: у Мін'юсті знайшли найлегший спосіб.

Раніше повідомляли, проти України розпочали перший міжнародний арбітраж через кризу в зеленій енергетиці.