Паска-Краффін - це кулінарний хіт великоднього столу від @ruslan_senichkin. Відео-інструкцією з приготування поділилися на акаунті 1 + 1 в Instagram.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяІнгредієнт:
- 3 яйця
- 350 г борошна
- 100 г журавлини
- 100 г родзинок
- 150 г мигдалю
- 130 г вершкового масла
- 30 мл апельсинового соку ▫️80 мл молока
- 6 г дріжджів
- куркума
- цукор ⠀
Приготування:
1. Робимо опару: в посудині змішуємо тепле молоко, 1 чайна ложка цукру і дріжджі. Добре перемішуємо і ставимо на 25 хв в тепле місце. ⠀
2. В іншу ємність розбиваємо 1 яйце і 2 жовтки, додаємо 2,5 ложки цукру. Добре збиваємо. Борошно тричі просіваємо, щоб наситити киснем. ⠀
3. У борошно додаємо опару, збиті яйця, розтоплене вершкове масло і апельсиновий сік. Вимішуємо руками. ⠀
4. Кладемо тісто в миску і ставимо в тепле місце на 1 годину. ⠀
5. Тісто розгортаємо тоненько, як на штрудель. Змащуємо розтопленим вершковим маслом. ⠀
6. Посипаємо сухофруктами, горіхами і ванільним цукром і куркумою. Загортаємо тісто в рулет. Розрізаємо навпіл, але не до кінця. Скручуємо "равлика", перекладаємо в формочку на 20 хвилин. Тісто має піднятися.
7. Паску випікаємо при температурі 200 градусів протягом 15 хвилин. Потім зменшуємо температуру до 180 градусів і ще чекаємо 25 хв. Приємного апетиту!
Раніше ми повідомляли, ідеальні кекси на Великдень замість обридлих пасок, свекруха проковтне язик.
Як повідомляв "Знай.uа", Євген Клопотенко показав полегшений рецепт італійської паски панеттоне.
Також "Знай.uа" писав, що як вибрати Великодній рушник без шкоди для здоров'я: три важливі поради.