Український уряд посилив соцзахист дітей-сиріт, а також дітей, позбавлених батьківського піклування, і яким встановлено інвалідність.

28 квітня Кабміном внесено зміни до низки нормативно-правових актів України в частині надання можливості дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, та яким встановлено інвалідність, проживати в прийомних сім'ях, дитячих будинках сімейного типу до досягнення ними 23-річного віку.

Школа, Діти, фото: Getty Images
Школа, Діти, фото: Getty Images

Про це повідомляє пресслужба Міністерства соціальної політики у Facebook.

Таким чином, уряд посилює захист прав і законних інтересів дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та яким встановлено інвалідність. Нововведення дозволяють дітям проживати і виховуватися в прийомних сім'ях, дитячих будинках сімейного типу до досягнення ними 23-річного віку.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Це не залежить від того, чи навчаються вони в закладах загальної середньої, професійної (професійно-технічної), професійної передвищої або вищої освіти. Також до 23 років діти можуть отримувати державну соцдопомогу в розмірі 3,5 прожиткових мінімуми.

Нагадаємо, пенсіонерам розповіли про конфлікт з "Укрпоштою": "Вартість доставки зросла в 2,5 рази".

Як повідомляв портал Знай.uа, глава Мінсоцполітики Марина Лазебна зізналася, як допомогти кожному українцю: мінімум – 3500 гривень.

Також портал Знай.uа писав, як працюватиме пенсійна система в Україні: відкладати "на старість".