У 2021 році чистий Четвер настає 29 квітня. За три дні до Великодня він символізує очищення тіла і душі.

У цей день віруючі вшановують Пам'ять про таємний вечір Ісуса Христа, коли Спаситель омив ноги учням, і були встановлені таїнства причастя. Віруючі переконані, що під час купання в цей день можна змити з себе всі гріхи і очистити душу.

Очищення цього дня стосується не тільки тіла, але і очищення серця, думок і душі від негативних думок.

Церковні діячі стверджують, що під час купання в цей день найкраще читати про себе молитву. Важливо просити у Бога вигнати з життя весь негатив і звернутися за захистом.

Великдень, фото: Getty Images
Великдень, фото: Getty Images

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Краще купатися не у ванній, а стоячи під душем. Вода в цей день, як промені світла, змивають з тіла і душі весь морок і негатив.

Також є традиція помістити у воду під час ранкового вмивання срібну монету. З давніх-давен вірили, що так можна буде зберегти міцне здоров'я на цілий рік. Слов'янські дівчата вважали, що така вода може подарувати ще й красу.

Оптимально вмиватися холодною, але не крижаною водою.

Раніше ми повідомляли, погода в Україні на чистий Четвер: де вийде сонечко перед Великоднем.

Як повідомляв "Знай.uа", Вальпургієва ніч 2021, головні прикмети і як пов'язана з православ'ям.

Також "Знай.uа" писав, що Страсний тиждень по днях: обряди, традиції і заборони.