Вальпургієва ніч (ніч відьом, відьмині багаття) - відзначається в ніч з 30 квітня на 1 травня. У багатьох країнах Західної Європи в цю ніч згадують про свято весни.

У це свято відьом, ще до ночі, вдень 30 Квітня намагайтеся робити добрі справи, а ніч на 1 травня провести з сім'єю і очистити свій розум від негативних думок. Вважається, що навіть негатив в думках може стати джерелом негараздів.

У цю ніч часто сняться віщі сни. Також вище шанс побачити уві сні судженого або суджену.

У цю ніч залишають частину їжі біля вхідних дверей, на підвіконні або на обідньому столі - для померлих родичів. Трапезу починали тільки після молитов і хороших спогадів про пішли в інший світ.

Цієї ночі моляться Святий Вальбурзі про порятунок душі, Про захист від темних сил: "Свята Вальбурга, моли Бога за нас, щоб він захистив мене і моїх близьких від магії, пристріту і недобрих людей. Моли Бога про наше здоров'я, про любов і про процвітання нашої сім'ї. Допоможи нам стати краще, амінь".

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Відьма, фото: Getty Images
Відьма, фото: Getty Images

Найкраще бути в цю небезпечну ніч поруч з близькими людьми.

Ні в якому разі не можна:

  • Приносити Бузок в будинок, може обіцяти смерть особливо рідним, які хворіють;
  • Сваритися і згадувати на словах сварку після заходу сонця, щоб нечиста сила не прийшла в будинок;

Раніше ми повідомляли, погода в Україні на чистий Четвер: де вийде сонечко перед Великоднем.

Як повідомляв "Знай.uа", Вальпургієва ніч 2021, головні прикмети і як пов'язана з православ'ям.

Також "Знай.uа" писав, що Страсний тиждень по днях: обряди, традиції і заборони.