Петро родом з Хмельниччини і служить у піхоті майже чотири роки. І мотивація хлопця не покидає.

Як розповів Петро, то коли йому було всього 18, в армію йти не хотілося від слова зовсім. Це було ще за часів президенства Віктора Януковича. Адже в ті часи армійська служба була "не в пошані", передає АрміяInform.

"Як підійшов час йти на строкову, я не відмовився. І згодом, як почалася війна і мені прийшла повістка в першу хвилю мобілізації, я не ховався. А прийшов до військкомату",- розповів піхотинець.

Після завершення служби з мобілізації хлопець зробив паузу. Навіть пробував знайти хорошу роботу на "громадянці" і їздив працювати за кордон. Але з часом зрозумів, що саме в рідному підрозділі відчуває себе, як риба у воді. Тому повернувся до військових лав, де уклав контракт і зараз захищає рідні землі разом з побратимами на Донбасі.

фото: АрміяInform
фото: АрміяInform

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Нещодавно під час бою в окопі, де знаходився Петро, влетів ворожий снаряд. Але, як зазначив сам захисник, вищі сили відвели біду, і всі уламки від вибуху полетіли в інший бік. Піхотинця лише контузило вибуховою хвилею. Тим не менш, незважаючи на наслідки бойового травмування, продовжує службу.

Як розповів Петро, то він дуже болісно переживає загибель побратимів. Це ще один сильний мотиватор, який спонукає його продовжувати боротьбу.

"Всі, хто склали голови в бою з ворогом, — герої. Слава Героям! Ну а нам - продовжувати те, за що боролися вони!", - додавати.

У планах Петра вивчитися на офіцера, адже він вважає, що то отримані ним під час бойових дій навички і знання дозволять йому стати хорошим піхотним командиром. А поки він отримує вищу освіту на заочці.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Безстрашний "циган" кинув все заради фронту і бойових товаришів: "батьки думали, що на будівництві в Києві"

Як повідомляє портал «Знай.иа» Роман пішов на Донбас у 48, гідний приклад для молодих: "захищати свою землю - це круто"

Також «Знай.иа " писав, що Воїн з позивним "Кріт" кинув роботу в шахті заради Батьківщини: "втратив рідне місто"