30 квітня православні віруючі відзначають Страсну п'ятницю. У цей день радять молитися про відпущення гріхів. Цей день найсуворіший за весь Великий піст.

Віруючі відмовлялися від їжі в Страсну п'ятницю, щоб повністю очиститися перед Великоднем. Якщо зовсім складно, то можна провести день тільки на хлібі і воді.

Церква, скріншот: YouTube
Церква, скріншот: YouTube

Заборонено займатися домашніми справами, рукоділлям, і роботами в полі. Найкраще присвятити його молитвам.

Ось кілька молитов, які стануть в нагоді в цей день:

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати
Показати ще

Молитва на винос Плащаниці

Господи Ісусе Христе, Боже наш, що дарує милосердя і щедроти, милість Твоя безмірна, людинолюбство — величезне. Ми, віруємо в тебе і припадаємо до Твоєї величі з душевним страхом і трепетом. Ми вважаємо себе негідними рабами твоїми, приносимо за милості твої, надані нам, подяка безмежна. Шануємо тебе, як Господа, Владику світу і нашого благодійника, славимо, хвалимо тебе, молитву про милосердя підносимо, припадаючи, знову дякуємо! Почуй нашу благання і дай нам процвітати в любові до Тебе, до своїх ближніх і вести доброчесне життя. Амінь.

Церква, скріншот: YouTube
Церква, скріншот: YouTube

Молитва про прощення гріхів

Господи Всевишній, Почуй мене, раба Божого (власне ім'я), прости мені мої гріхи, бо щиро я в них каюся. Дозволь мені працювати старанно і вести праведне життя відповідно до заповідей Твоїх. Даруй мені можливість підносити тобі молитви, бути добрим словом і ділом по відношенню до інших. Навчи мене, як утриматися від бісівських спокус, щоб нічого поганого не робити і нікому не нашкодити. Прошу у тебе вибачення і поради. Амінь.

Молитва жалю про гріхи

Звертаюся до Тебе, Бог мій, Отець Мій, я раб Божий (власне ім'я) з проханням про прощення всіх моїх гріхів. Я дуже шкодую, що в певні життєві моменти я відвернувся від тебе, але пам'ятаю, що в таку важку годину я все одно відчував Твою підтримку. Прагну до розуміння і показую свою любов в молитві цієї щирої, з глибини душі виходить. Прошу Тебе, Господи, заради свого Сина Ісуса Христа, померлого і воскреслого заради щасливого життя всіх людей, прости мені всі мої гріхи, ведені і невідомі, вчинені в хвилини відчаю або по нерозумінню. Отець Всевишній, знаю я, що гріхопадіннями своїми я завдав образу всім вищим силам, а також образив багато благовірних людей на землі. Прийми в цю хвилину мої щирі обіцянки, що я буду вести праведний спосіб життя і проявляти свою любов до ближніх. Я прошу допомоги і підтримки Святого Духа, щоб він вказував мені правильний життєвий шлях у служіння іншим людям. Амінь.

Молитва Страсної П'ятниці

О Ісус, який через твою палаючої любові до нас бажав бути розп'ятим для спокути і порятунку наших душ, подивіться на нас, присутніх тут в пам'ять про твою скорботної пристрасті і смерті, повністю вірячи в Твою милість; очисти нас від гріха милістю твоєю освяти нашу працю, віддай нам і всім дорогим нам наші хліб насущний, підсолодити наші страждання, благослови наші сім'ї, і народам, які так страждають, Даруй твій світ, який є єдиним істинним світом, так що підкоряючись заповідям твоїм ми можемо нарешті прийти до слави небес. Амінь.

Вербна неділя, читання молитви
Вербна неділя, читання молитви, скріншот

Нагадаємо, що світле свято Великодня відбудеться вже цієї неділі, 2 травня. Віруючі почали підготовку, готують святкові паски, а також фарбують яйця.

При цьому, варто відзначити, що у кожної сім'ї свій рецепт паски, він може бути абсолютно різним.

Дата Великодня змінюється щороку, і визначають її за допомогою спеціального календаря - Олександрійської Пасхалією. У 2021 році вона досить пізня.

Нагадаємо, Великдень-2021: кращі способи фарбування яєць, можна похвалитися сусідам

Як повідомляв " Знай.ua", Вербна неділя 2021: Потужна молитва за здоров'я і достаток-читай з вірою

"Знай.ua" писав, чому саме паски, яйця і кролик? Головні великодні традиції, які засновані не на Біблії