Останній день Великого Посту в цьому році припадає на 1 травня. Які традиції і заборони в Страсну суботу дотримуються парафіяни.

Велика Субота - шостий день Страсного тижня, який завершує Великий Піст. Присвячений цей день спогаду поховання і перебування в гробі тіла Ісуса Христа. В цей час християни ведуть останні приготування до Великодня, що відбудеться 2 травня.

Паски / фото: Pixabay
Паски / фото: Pixabay

Господині зазвичай займаються підготовкою пасхальної символіки: пекли пасочки і фарбували яйця.

До слова, головним кольором крашанок вважається червоний - колір крові Христа, однак, ніхто не забороняє проявляти фантазію, і зробити з яйця справжнє творіння мистецтва.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Також, Страсна субота вважається днем миру і доброти, тому потрібно попросити вибачення у рідних і близьких. Всім нужденним рекомендується роздати милостиню, а родичам і близьким піднести подарунки.

Крашанки
Крашанки / Pixabay

1 травня не можна сміятися, веселитися, і виносити щось з дому. З давніх пір вважається, що в такий спосіб від вас може піти благополуччя і достаток.

Для того, щоб не накликати на себе біду, забороняється полювати, а також їсти їжу, яка приготовлена за допомогою термічної обробки.

Звичайно ж, не можна пити алкоголь, а від інтимної близькості в коханою людиною слід відмовитися.

Страстний тиждень: джерело: скріншот з  YouTube
Страстний тиждень: джерело: скріншот з YouTube

Також, якщо 1 травня буде теплим і ясним, тоді і літо пройде з такою погодою, однак, якщо навпаки, то на спеку варто навіть не сподіватися.

Рекомендується не спати в ніч з суботи на неділю. Це повинно наповнити вас щастям і енергією на весь прийдешній рік.

Нагадаємо, Великдень-2021: кращі способи фарбування яєць, можна похвалитися сусідам

Як повідомляв Знай.ua, Вербна неділя 2021: Потужна молитва за здоров'я і достаток-читай з вірою

Знай.uа писав, чому саме паски, яйця і кролик? Головні великодні традиції, які засновані не на Біблії