З Індії приходять дуже жахливі новини, друга хвиля пандемії коронавірусної інфекції covid - 19 буквально "пожирає" місцеве населення. Тільки за 30 квітня в країні зафіксували понад 386 тисяч випадків зараження.

Факт - це рекордний приріст кількості заражень. Також в Індії виявили 3,5 тисячі смертей від COVID-19. 400 з них - у найбільшому місті Делі. Для столиці це також рекорд.

Про це стало відомо завдяки повідомленню британського інформаційного агентства BBC.

Спалах covid-19 в Індії, фото: AP/Altaf Qadri
Спалах covid-19 в Індії, фото: AP/Altaf Qadri

Загальна кількість заражень в Індії перевалила за 18 мільйонів. До країни прибула перша партія медичної допомоги від США. Але кисневих балонів і ліжок в лікарнях критично не вистачає по всій Індії. А родичі хворих на COVID-19 благають про допомогу в соціальних мережах.

Популярні новини зараз
В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Спалах covid-19 в Індії, фото: AP/Altaf Qadri
Спалах covid-19 в Індії, фото: AP/Altaf Qadri

Високопоставлений офіцер поліції Делі сказав BBC, що людям доводиться спалювати тіла померлих родичів у крематоріях, не призначених для жертв коронавірусу.

Спалах covid-19 в Індії, фото: AP/Altaf Qadri
Спалах covid-19 в Індії, фото: AP/Altaf Qadri

"Саме тому ми запропонували створити більше крематоріїв", - сказав поліцейський.

Центральний уряд Індії зіткнувся з критикою через неефективну боротьбу з пандемією, а також рішенням дозволити проведення великих передвиборних мітингів і релігійних святкувань протягом останніх тижнів.

Днями Верховний суд Індії захистив право громадян висловлювати своє горе і просити про допомогу в соціальних мережах під час кризи через коронавірус. При цьому, суд застеріг, що дії влади, націлені не дозволити людям це робити, розцінюватимуться як неповагу до суду. Це рішення з'явилося після того, як індійська влада на цьому тижні попросила Twitter видалити ряд повідомлень з критикою уряду.

Раніше повідомляли, травневі карантинні обмеження: у Кабміні затвердили остаточний формат на свята.

Як повідомляв Знай.uа, з ковідом злягли і немовлята і дорослі: чоловік заразив 22 людини через відмову йти на самоізоляцію.

Знай.uа писав, карантин і травневі свята: Шмигаль дав українцям послаблення, повного локдауну не буде.