На офіційному порталі Верховної Ради України з'явився законопроект, що передбачає заборону на контактні зоопарки та інші "заходи" із залученням тварин.

Документ був поданий "Слугами народу" і в ньому йдеться про встановлення заборон на видовищні пересувні звіринці, бої тварин, нацьковування тварин один на одного, а також контактні зоопарки і циркові виступи, як було зазначено раніше.

В Одеському зоопарку вовчиця дала потомство, фото: Думська
В Одеському зоопарку вовчиця дала потомство, фото: Думська

Все це планують зробити з 2022 року, якщо за закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо заборони використання тварин у цирку та інших незаконних видовищних заходах із залученням тварин" буде підтримано більшістю народних депутатів.

Також зазначено і виключення, яке дозволяє подібні заходи лише для виставок домашніх і сільськогосподарських тварин, реабілітаційних центрів для диких тварин, а також для спортивних заходів.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"Iніціатор (и) законопроекту: Скороход Ганна Костянтинівна (IX скликання); Павлиш Павло Васильович (IX скликання); Качура Олександр Анатолійович (IX скликання); Галушко Микола Леонідович (IX скликання)", - йдеться на сторінці ВРУ.

Фото: Харківський зоопарк
Фото: Харківський зоопарк

Нагадаємо, 6800 гривень штрафу: які покарання передбачені за порушення мовного закону

Як повідомляв "Знай.ua", Тимошенко посварилася з Разумковим прямо в залі парламенту: "Яке ви маєте право?!"

Знай.ua писав, скандальний "земельний" закон остаточно затверджений: нові правила та обмеження для українців