Зараз ми з вами розберемося з тим, як же розпізнати такого шкідника в городі, як огірковий комарик, і зі способами боротьби з ним.

Наприклад, розпізнати таких комариків можна завдяки личинкам шкідника. На землі, стеблах, коренях рослин, а також на підродинному коліні видно ходи, які були залишені цими істотами.

Огірки, скріншот: Youtube
Огірки, скріншот: Youtube

А методів боротьби всього кілька - їх поділяють на два типи: біологічні та хімічні.

У першому випадку слід використовувати лише дозрілий пропарений компост. Дорослі комахи відловлюються за допомогою клейових пасток, а ось для боротьби з личинками огіркового комарика потрібно скористатися кліщами-хижаками.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Огірки, скріншот: Youtube
Огірки, скріншот: Youtube

У другому випадку, хімічному, обробка прикореневої частини рослин, скляних теплиць з внутрішньої сторони і грунту відбувається за допомогою препарату під назвою "Іскра золота". Потрібно взяти п'ять таблеток на десять літрів води.

Огірки, скріншот: Youtube
Огірки, скріншот: Youtube

Огірки потрібно висівати так, щоб вони не потрапили під заморозки, і за день до посіву насіння скористатися розчином Фітоспорін (столова ложка на 10 л.води), якої потрібно полити траншейку. Сухе насіння сіють раніше, ніж пророщені, бо вони можуть загнити в прохолодному грунті.

Огірки, скріншот: Youtube
Огірки, скріншот: Youtube

Нагадаємо, хитрощі городника: як захистити капусту від шкідників і висадити огірки

Як повідомляв "Знай.ua", зберігаємо зростання і плодючість на городі: навіть під загрозою колорадського жука не змішуйте ці добрива

Знай.ua писав, секретики, завдяки яким ваш цибулька на грядці буде задоволений: посадка, підживлення і боротьба з мухою