З 2 травня українські водії мають право вимикати фари у світлий час доби під час руху за межами міста.

Про це свідчить Постанова Кабінету Міністрів від 10 жовтня 2001 року №1306.

Згідно з пунктом 9.8 Правил дорожнього руху, всі автомобілісти зобов'язані включати фари ближнього світла за межами населених пунктів у світлий час доби в період з 1 жовтня по 1 травня включно. Відсьогодні українські водії можуть не слідувати даним вказівкам аж до настання осені і вимкнені фари не вважатимуться порушенням ПДР.

дороги, скріншот з відео
дороги, скріншот з відео

Варто нагадати, що порушення даного правила у встановлений період загрожує штрафом у розмірі 425 гривень. Однак, багато водіїв оскаржують рішення поліції і вважають подібні дії неправомірними через неправильне тлумачення Правил дорожнього руху і застосування норм КпАП.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Останній передбачає покарання за порушення правил користування попереджувальними сигналами в процесі початку руху або зміні його напрямку, тоді як про покарання за невключення приладів під час руху — нічого не сказано.

Нагадаємо, що українці звернулися до Президента України Володимира Зеленського з проханням ввести штрафи для тих, хто сидить в соціальних мережах під час водіння машини.

Як повідомляв портал Знай.uа, прикарпатець нарвався на штраф через знак-невидимку, копи не вірять - "сховався за маршруткою".

Також Знай.uа писав, що Рада прийняла законопроект про розмитнення євроблях: що потрібно знати водіям.