В Україні впаде в ціні один з найпопулярніших продуктів, який є в кожному холодильнику. Йдеться про курячі яйця.

Про це заявила аналітик Українського клубу аграрного бізнесу Світлана Литвин в ефірі програми "Зворотній зв'язок" на телеканалі "Україна 24".

За її словами вартість яєць впаде вже найближчим часом приблизно на 10-15%. Однією з причин є початок сезону домашніх яєць, які складають значну конкуренцію продукції птахофабрик.

Ціни на курячі яйця, кадр з відео
Ціни на курячі яйця, кадр з відео

Так, ціни на курячі яйця повинні впасти відразу після Великодня. Хоча очікувати, що вартість сильно впаде - не варто. Все через досить високу вартість зерна і комбікорму.

"Зазвичай на Великдень промислова ціна на яйце зростає стрімко. Однак цього року ми маємо пізній Великдень, який у поєднанні з надходженням від домогосподарств стримав подальше зростання цін. Швидше за все, після Великодня варто очікувати зниження ціни, але також не дуже швидко - не більше 10-15%. Нижче ціна не може опускатися через досить високу вартість комбікормів і зернових культур", - заявила Світлана Литвин.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Яйця, цукор і масло: експерти розповіли про стрімке зниження цін після Великодня. Українцям розповіли про те, як найближчим часом повинні змінитися ціни на найбільш ходові продукти в супермаркетах і ринках. Йдеться про яйця, масло і цукор.

Як повідомляє портал «Знай.иа» В Україні різко впала ціна на овочі: у скільки обійдеться смажена картопля. В Україні почали активно падати ціни на картоплю завдяки імпорту з європейських країн.

Також «Знай.иа " писав, що В Україні подорожчали гречка, масло і яйця, і це не межа: що буде з цінами на головні продукти. Через сезонний фактор багато продуктів подешевшають, проте паралельно дещо буде і дорожчати