З усіх місць, де меланома може ховатися на тілі, у Олександра Гупмана, державного службовця і батька-одинака трьох дітей, який живе в Сілвер-Спрінг, штат Меріленд, виявився рак шкіри на вусі, розповідає видання 7News.

У 2020 році, коли він вперше пропустив щорічну перевірку шкіри через кризу з коронавірусом, семирічний друг його дочки подивився на нього і сказав: "у тебе веселе вухо, Алекс".

"У листопаді Я не сприймав це серйозно. У грудні знадобився другий чоловік, щоб сказати: "тобі дійсно потрібно це подивитися. Я зрозумів, що якщо хтось каже, що на вашій шкірі щось виглядає весело, ви дійсно повинні перевірити це ... люди повинні ставитися до цього серйозно",-сказав 47-річний чоловік.

Ще раз поглянувши на пляму на вусі, він помітив, що воно збільшилося і в якийсь момент почало кровоточити.

Чоловік з меланомою, фото: Alexander Gupman
Чоловік з меланомою, фото: Alexander Gupman

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

У січні він відправив фотографію своєму дерматологу, і йому відразу ж призначили біопсію. Діагноз: меланома 3 стадії.

Щоб позбутися від найбільш смертоносної форми раку шкіри, лікарі видалили пляму разом з частиною вуха і парою інфікованих лімфатичних вузлів.

Протягом місяця він ходив з "дірою в моєму вусі розміром з десять центів", перш ніж вона була відновлена за допомогою шкіри з його лівої ноги.

Гупман зараз отримує імунотерапію. За його словами, він повинен проходити сканування кожні три місяці і буде регулярно перевіряти шкіру до кінця свого життя, тому що висока ймовірність повторного появи хвороби.

Він любить перебувати на відкритому повітрі і згадав, як в коледжі катався на каяках по річці Міссісіпі, перебуваючи на сонці протягом 45 днів.

"Я чомусь просто ніколи не думав про вухо як про щось, що потрібно захищати. Я ніколи не отримував сонячних опіків на вухах", - сказав він.

Фактори ризику включають наявність декількох сонячних опіків в дитинстві, наявність 50 або більше родимок, світлу шкіру з блакитними очима і наявність в сімейному анамнезі меланоми.

Чоловік з меланомою, фото: Alexander Gupman
Чоловік з меланомою, фото: Alexander Gupman

"Коли тобі виповниться 100 років, ти розкажеш своїм правнукам про всі шрами, які у тебе є на тілі, але ти ніколи не помреш від своєї хвороби".

Раніше ми повідомляли, прикарпатка з рідкісною хворобою розповіла, як жити з чужою печінкою.

Як повідомляв "Знай.uа", Україна втратила 14 воїнів ЗСУ у квітні 2021 року, історії героїв, які залишили свої життя на Донбасі.

Також "Знай.uа" писав, що на Прикарпатті померла " фея " в білому халаті, діти її обожнювали.