У мережі розповіли історію чоловіка, який кардинально змінив рід діяльності заради захисту Батьківщини. З електрозварника до піхотинця.

Про це написали на сторінці операції об'єднаних сил у соціальній мережі Facebook.

Військовослужбовець окремої механізованої бригади Збройних Сил України Ярослав народився і виріс в Чернігівській області. Зараз йому всього 23 роки, але, це вже його третя ротація. Колеги по цеху називають його одним з кращих навідників в підрозділі.

До того як піти на фронт, він навчався на електрозварника, закінчив училище на "відмінно" і пішов працювати.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Раптом, в новинах почав часто чути про війну на Донбасі, і в селі була величезна кількість хлопців, які вже вирушили на фронт. Один з них загинув на Донбасі, і це стало тим самим поштовхом, після якого Ярослав теж відправився туди.

Після підписання контракту потрапив до навчального центру. Перший час було дуже складно звикнути до армійського порядку дня. Після закінчення навчань відправився до своєї бригади, де з усіма і познайомився.

Військові, фото: ООС
Військові, фото: ООС

Коли підписував перший контракт, то рідним він не сказав ні слова, вирішив уберегти їх від цієї новини, хоча б перший час. Сказав, що влаштувався на роботу в Київ, і буде там працювати. Тривало так чотири місяці, поки він випадково сам себе не "спалив".

Ярослав опублікував свою фотографію у формі на сторінку в соціальній мережі, і відразу ж надійшов дзвінок від бабусі. Вона почала розпитувати де він, і відразу почала плакати.

Питала, чому не сказав, і продовжувала плакати. Хлопець не розгубився, і сказав, що якщо вона продовжить пускати сльози, то він більше їй не подзвонить.

Військовий Ярослав, фото: ООС Facebook
Військовий Ярослав, фото: ООС Facebook

Згодом вся сім'я змирилася з тим, що він в армії. Раз на тиждень вони розмовляють по телефону, де чоловік повідомляє, що з ним все в порядку.

Нагадаємо, на Донбасі окупанти обстріляли передмістя Авдіївки з гранатометів і напали на ЗСУ з безпілотника

Як повідомляв "Знай.ua", війна дісталася до Чорного моря, задіяні українські рятувальники

"Знай.ua" писав, в Маріуполі морпіхи гучно відзначили День Прапора ВМС України: "Символ могутності флоту"