З початку 2021 року піротехніки ДСНС України вилучили та знищили понад 18 тисяч вибухонебезпечних предметів. Про це розповіли в МВС України в Facebook.

"Піротехнічні підрозділи ДСНС України щодня проводять роботи з обстеження території країни, виявлення, вилучення та знищення вибухонебезпечних предметів часів минулих воєн. Зараз, коли в Україні розпочався сезон господарських робіт, кількість виявлених ВНП значно зросла. Громадяни продовжують знаходити застарілі боєприпаси на власних дворах і на відритій місцевості", - сказано в повідомленні.

Загалом, з початку року піротехнічні підрозділи ДСНС вилучили та знищили понад 18 тис.вибухонебезпечних предметів, у тому числі, понад 70 авіаційних бомб.

Так, з метою попередження нещасних випадків серед населення у разі виявлення вибухонебезпечних предметів, Державна служба України з надзвичайних ситуацій в черговий раз звертається до громадян з проханням дотримуватися правил безпечного поводження з вибухонебезпечними або невідомими предметами!

Категорично забороняється:

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще
  • торкатися підозрілого предмета або пересувати його;
  • заливати його рідинами, засипати грунтом або чим його накривати;
  • здійснювати на підозрілий предмет звуковий, світловий, тепловий або механічний вплив, адже практично всі вибухові речовини чутливі до механічних, звукових впливів і нагрівання;
  • намагатися самостійно знешкодити знахідку.
  • Пам'ятайте, що в разі виявлення вибухонебезпечних предметів необхідно відразу повідомити про це за номером «101» або «102» і ні в якому разі не намагатися самостійно ідентифікувати знайдені боєприпаси.

Раніше ми повідомляли, малюк впав у глибоку яму і міг тільки скиглити, рятувальники терміново прибули на місце.

Як повідомляв "Знай.uа", українці, які підкорили полум'я, згадують загиблих у вогні пожежників-герої не вмирають.

Також "Знай.uа" писав, що в Україні оголосили пожежну небезпеку, ДСНС просить бути уважнішими.