Державна прикордонна служба України розповіла, куди громадяни подорожували найчастіше в умовах пандемії.

Детальніше про це пише прес-служба ДПСУ в Facebook.

Незважаючи на те, що в Україні та інших країнах світу все ще діє карантин, в українців є можливість подорожувати. Лише за перші 3 місяці 2021 року співробітники Держприкордонслужби оформили в обох напрямках практично 4,3 мільйона громадян України. Однак, за той же період у 2020 році кордон перетнуло майже 11 мільйонів українців.

кордон з Польщею, скріншот з відео
кордон з Польщею, скріншот з відео

Найбільш популярним напрямком серед українців є ЄС-кордон з союзом перетнуло 2,4 мільйона громадян. З них в'їзд / виїзд з Польщі оформило 1,5 мільйона осіб, з Угорщини – понад 640 тисяч, з Румунії – понад 213,5 тисяч, зі Словаччини – близько 90 тисяч. Ці дані відповідають лише сухопутним ділянкам кордону.

Популярні новини зараз
Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї
Показати ще

Авіаперельотами до / з Євросоюзу скористалося понад 1,3 мільйона українців за встановлений період. Найменший попит спостерігається для морського перетину кордону - ним скористалося лише 27 тисяч українців.

Кордон України, фото з вільних джерел
Кордон України, фото з вільних джерел

Вибирали наші співвітчизники, хоча значно рідше, і інший напрямок поїздок - це РФ, Молдова і Білорусь, куди на виїзд / в'їзд подорожувало 316, 97 і 66 тисяч українців відповідно. Варто відзначити, що за аналогічний період 2020 року в (з) РФ, Молдови та Білорусі їздило більше 1,2 мільйонів, 550 тисяч і 520 тисяч громадян України.

У Держприкордонслужбі також відзначили незначне збільшення попиту у напрямку до Туреччини, Домініканської Республіки, Нідерландів, Мальдів, Танзанії, Шрі-Ланки, Чорногорії, Австралії і Північної Македонії в порівнянні з аналогічним періодом 2020 року.

Нагадаємо, що російського репера Басту помітили в Києві після відвідин Криму: "СБУ, ви як там?".

Як повідомляв портал Знай.иа, в аеропорту" Бориспіль " прикордонники затримали наркокур'єра, який в черевній порожнині провозив понад 1 кг кокаїну.

Також Знай.иа писав, що СБУ знайшла на Донбасі боєприпаси 7 річної давності: бойовики геть забули про них.