Як вже знають наші читачі, ще в середині березня 2021 року український президент Володимир Зеленський офіційно підписав указ про збільшення суми штрафів за водіння транспортних засобів у стані алкогольного або наркотичного сп'яніння.

В Україні за керування ТЗ у нетверезому вигляді водій повинен буде заплатити від 17 000 до 51 000 гривень. Також передбачено позбавлення волі у разі п'яної ДТП, що спричинило тяжкі наслідки.

Однак українські журналісти спробували детально розібратися, чи так насправді все дуже жахливо на українських дорогах, і які бувають випадки. Про це детально розповіли українські журналісти програми "Свідок. Агенти" на каналі НТН, сюжет якої вже доступний в мережі Facebook.

Крім того, також підвищили штрафи за інші порушення:

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

- перевищення швидкості більш ніж на 50 км / год - 1 700 грн (було 510 грн);

- залишення місця ДТП - 3 400 грн з позбавленням права керування ТЗ на термін 1-2 роки або без такого (було 255 грн);

- управління або передача управління ТЗ особою, яка не має права нею керувати - 3 400 грн, за повторне порушення протягом року - 40 800 грн з позбавленням права керування ТЗ на строк від 5 до 7 років, можливе також вилучення ТЗ (було 510 грн).

Штраф від патрульної поліції, фото: shpalta
Штраф від патрульної поліції, фото: shpalta

Закон" Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за окремі правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху "№ 1231-IX, який Верховна Рада прийняла 16 лютого 2021 року, набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Раніше повідомляли, неадекват налякав Київ ручною гранатою, 4 наряди поліції не могли впоратися.

Як повідомляв Знай.uа, чоловік намагається виправдати себе в суді після штрафу за водіння: "Їв шоколад в машині".

Знай.uа писав, за порушення тиші штраф - 1200 гривень: українцям нагадали, як правильно відпочивати на природі в травневі свята.