Українцям розповіли зворушливу історію бійця ЗСУ Юрія, який святкує День народження на фронті.

Детальніше про це пише Армія Inform.

У середу, 5 травня, піхотинець старший солдат Юрій святкує своє 32-річчя. Однак, у нього не вийде влаштувати пишну вечірку з тортом в умовах війни на передових позиціях ООС. Водночас Юрій заявив, що для нього це другорядне. Так склалося, що у військовослужбовця побратими – єдина сім'я, і він радий, що в свято вони будуть поруч з ним.

До відправлення на фронт Юрій протягом 7 років працював бійцем пожежної частини ДСНС на Волині. Незабаром він уклав з військами перший контракт, а тепер уклав і другий.

Юрій / фото : Армія Inform
Юрій / фото : Армія Inform

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Старший солдат зазначив, що в роботі пожежником не менше ризиків, ніж на фронті. Рятувальники постійно виїжджають на ДТП, техногенні катастрофи та пожежі, що сильно гартує як фізично, так і морально.

"Тут, на війні, інший адреналін - ворожі обстріли, бойові ситуації різного характеру. І те, як ти себе в них проявиш, як поведеш, як з них вийдеш, багато в чому залежить від того, хто поруч.

У вогні тебе підтримає напарник з пожежної охорони, дасть подихати киснем зі свого балона, якщо твій не в порядку. А тут побратим у важку хвилину вогнем прикриє або підкине магазин автоматний зі своїх запасів. Так що самий мій найбільший подарунок зараз - це люди, які є навколо мене. Надійні і мужні!",- розповідає Юрій.

Нагадаємо, що у Міністерстві внутрішніх справ України показали епізод з документального фільму про Слов'янськ, який називається «перший бій».

Як повідомляв портал Знай.uа, на Донбасі путінські бойовики обстріляли вантажівку з українцями: кулі пройшли на виліт.

Також Знай.uа писав, що воїни ЗСУ ближче познайомили юних українців з російською агресією.