Працівнику посольства Нідерландів Зоряну Кісь і його партнеру Тимуру Левчуку сусід погрожував з ножем, стоячи під дверима їхньої квартири. Причиною такого вчинку сусіда стало те, що вони ЛГБТ-пара.

Проте, поліція, яка прибула на виклик, відмовилася затримувати правопорушника. Копи пояснили це тим, що він нібито, нікому не погрожував, а просто показував ніж. Деталі події Зорян Кісь розповів у пості на своїй сторінці у соцмережі Фейсбук.

За словами керівниці стратегічного напряму із захисту правозахисників та громадських активістів Центру прав людини ZMINA Людмили Янкіної, Тимур Левчук з цього приводу зателефонував їй ще 23 квітня. Тоді Зорян помітив, як у їхньому під’їзді, ймовірно, нелегально продають наркотичні засоби і хотів порадитися, до кого можна звертатися в такому випадку.

"Потім через двері він мені кричав "ти не мужик, ти навіть не сидів", "я тобі голову зламаю", на питання для чого йому ніж, відповів "щоб тебе розкрити", чим ви там займаєтеся, ви гомофіли", — так описав інцидент Зорян Кісь у своєму фейсбуці.

Фото: facebook.com/zoryan.kis
Фото: facebook.com/zoryan.kis

Популярні новини зараз
3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Фото: facebook.com/zoryan.kis
Фото: facebook.com/zoryan.kis

На бездіяльність правоохоронців, яких викликали на місце події відреагувала Людмила Янкіна. Вона розповіла, що з такою проблемою стикається доволі часто. Адже поліція просто не хоче захищати представників ЛГБТ-спільноти. Вона наголосила, що така ситуація не є нормальною. Вона має намір написати заяву за 161 статтею – це злочини на ґрунті ненависті.

"Тим більше якщо їм погрожують ножем і вони не можуть вийти з власної квартири під дверима якої чатує якийсь чоловік з ножем, показує його і розказує, що він з ними зробить. На мою думку, подібна поведінка поліції є ганебною та такою, що не здатна захистити людину в ситуації небезпеки", – зазначила Янкіна.

Фото: facebook.com/zoryan.kis
Фото: facebook.com/zoryan.kis

Нагадаємо, "Пацанку" після різанини в будинку шукає поліція: удари ножем у спину. У дівчини порізи і травми на руках

Як повідомляв портал "Знай.ua", лікарня з десятками пацієнтів всередині потрапила під обстріл: "Відкрили вогонь з гранатометів". У лікарні перебувало 45 пацієнтів

Також "Знай.ua" писав, у Києві синій онук ексміністра влаштував жахливу ДТП, загинула юна дівчина – "Тебе, п*дла, відмажуть!". Аварія сталася вночі на бульварі Лесі Українки