Командир "Акації" старший солдат Віталія родом з Хмельницької області. Коли окупанти вторглися на українські землі - добровільно з другом пішов на війну.

Детальніше про захисника розповіли у прес-службі ООС у Фейсбуці.

Прибувши на фронт Віталій потрапив в одну з механізованих бригад. Оскільки солдат показував впевнені дії високого міцного військового, то на нього звернули увагу командири. З того моменту його залучили до підготовки мобілізованих бійців.

Далі Віталія чекали курси підготовки від інструкторів армії США. А вже потім він почав навчати тих, хто збирався відправитися в гарячі точки на Сході України.

Захисник разом з товаришами підготував сотні піхотинців, які професійно воювали на Донбасі. Практично всі, завдяки вимогливості інструктора, залишилися цілими і неушкодженими.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Зараз термін мобілізації командира підійшов до кінця і він повернувся в рідне село до сім'ї. Правда, ненадовго, адже розумів, що війна не закінчилася і його досвід стане в нагоді.

З військкомату Віталія направили в артилерійський підрозділ механізованої бригади, де він став командиром самохідників гаубиці 2С3"Акація". Головне завдання цього підрозділу - підтримка піхотинців. Не раз Віталій і його підлеглі їх виручали, пригнічуючи вогневу активність противника.

Для успішних операцій доводиться постійно тренуватися, щоб бути завжди готовими до непередбачених ситуацій.

"Командир дивізіону воює з перших днів російського вторгнення, нагороджений за успішні дії на Маріупольському напрямку орденом Богдана Хмельницького III ступеня. Є в підрозділі й інші досвідчені військові, на війні з перших днів", - йдеться в повідомленні.

Скоро захисник закінчує службу і повернеться додому. Чоловік шалено скучив за сином, якому нещодавно виповнилося 8 років.

"Хочу трохи відпочити, побути з сином, допомогти по господарству мамі",- каже Віталій.

Солдат і далі планує продовжити службу в армії, бо відчуває, що це - його справа. Можливо, буде служити десь ближче до рідного краю, щоб бачити, як росте син.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Українцям показали мужніх козаків, які захищають кордони від орди Путіна: "піхота-сила!"

Як повідомляє портал «Знай.иа» Піхотинець з позивним "залізо" зустрів 20-річчя на фронті: "не міг сидіти вдома, поки в країні війна"

Також «Знай.иа " писав, що Вирощування цибулі та ігри з цуценятами: українцям показали, чим живуть крім війни захисники