Українці святкують Великий день у п'ятницю, 7 травня. Які є традиції і прикмети на Євсєєв день, і чого категорично не можна робити.

Це перший такий важливий свято після Великодня, називається він світла п'ятниця. Як і в будь-який інший важливий день, існує ряд традицій, і звичайно ж, заборон.

Церква, фото: Пцу Facebook
Церква, фото: Пцу Facebook

У всіх храмах в цей день відзначають пам'ять ікони Божої Матері» Живоносне Джерело", в зв'язку з цим, деякі традиції цього дня також пов'язані з водою.

Люди, які відвідали церкву і набрали води, можуть використовувати її в своїх цілях. Будь то полив городу, дерев або ж саду. При цьому, експерти кажуть, що це може сприяти гарному врожаю.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Раніше, наші предки теща і тесть запрошували свого зятя до себе в гості, а в деяких регіонах і зовсім, звали всю сім'ю.

У цей день дівчата досить рано прокидалися, щоб вмитися росою. Вони вірили, і донині вірять, що це зберігає молодість і красу.

Строгих заборон в цей день немає, проте є правила-рекомендації, яких потрібно дотримуватися. Наприклад, всі знають про те, що тиждень присвячений радісним подіям, тому злитися і лаятися не варто. На кладовищі ходити, до слова, теж не можна.

Ікона, кадр з відео: YouTube
Ікона, кадр з відео: YouTube

Також, цей день вважають Євсєєвим, тому прийнято сіяти овес і готуватися до майбутніх заморозків. Люди на початку місяця зазвичай страждають від ліні, і єдиними ліками від цього є свята вода і молитви.

Потрібно в п'ятницю виконати домашні справи, а також провести трохи часу на природі.

Жінкам в Євсєєв день не можна було ревнувати своїх чоловіків, інакше всі негативні думки втіляться в життя.Також, слід відмовитися від важливих переговорів і ділових зустрічей, щоб обійти негативні наслідки стороною.

Нагадавши, Ісус з'явився українцям у небі перед Великоднем, віруючі в екстазі: "добрий знак". Українці в небі побачили " Божий знак»

Як повідомляв портал " Знай.ІА", кращі молитви на Великдень за здоров'я, мир і удачу: допоможуть кожному зі світлою душею. Сьогодні, 2 травня, святкується найголовніше свято під назвою Великдень

Також " Знай.ІА " писав, найпотужніша молитва, щоб впоратися з будь-яким болем можна читати і вранці, і ввечері.