Укрінцям розповіли, як легалізувати шлюб, який уклали за кордоном. Шлюб, укладений не в Україні є дійсним лише за умови дотримання вимог, наявних у Сімейному кодексі України.

Про це повідомили в Міністерстві юстиції України.

Крім цього, документ, який підтверджує такий шлюб, повинен містити або апостиль, або консульську легалізацію.

Виняток - якщо між Україною та іншими країнами укладені двосторонні або багатосторонні міжнародні договори.

Шлюб з іноземцем
Шлюб з іноземцем в Україні //pixabay.com

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними
Показати ще

"Потрібно розмежовувати поняття закону про міжнародне приватне право де є така стаття, яка говорить, що шлюб укладений за межами України щодо громадян України є дійсний тільки за умови дотримання тих вимог, які є в суспільному кодексі України. Зокрема це шлюбний вік, тобто якщо громадянка України в 16 років уклала шлюб в країні, де можливо укладати шлюб в 16 років, то цей шлюб був би в Україні - недійсним. Наприклад є країни, де визнається два-три-чотири паралельно укладеннх шлюбу, у нас ця історія теж не спрацює", - розповіла начальниця управління у сфері державної реєстрації актів цивільного стану та проставлення апостиля Ірина Дубиківська.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Подружжя зіграло весілля 100 разів і встановило рекорд: любов не набридає

Як повідомляє портал «Знай.иа» Головне-підпис: українцям дозволили одружитися через третіх осіб

Також «Знай.иа " писав, що Весілля з іноземцем: як укласти законний шлюб в Україні і що потрібно знати