Відомий український кулінар Євген Клопотенко, який потрапив до престижного рейтингу 50 людей, що змінюють майбутнє світової гастрономії, показав, як спекти ідеальний домашній хліб.

Детальний рецепт хліба Євген Клопотенко описав на своїй сторінці в соцмережі Інстаграм.

"Так, починайте пекти хліб. Це ж просто, ну. Змішали борошно з водою та дріжджами. Потримали в духовці. Все. І у ваших ручках дихає така тепла і така добра істота. Меджік. Можете навіть поговорити з тим хлібчиком. Він подякує, що ви нарешті його зготували і попросить скоріше скуштувати. Тому досить ото сидіти та думати. Хапайте величезну миску і погнали.", - ділиться він. Євген Клопотенко

Пост Євгена Клопотенка, instagram.com/klopotenko
Пост Євгена Клопотенка, instagram.com/klopotenko

Євген Клопотенко додав, що для нього зараз найтоповішим хлібом є випічка з житнім борошном.

Популярні новини зараз
"На початку весни ми чекаємо...": астрологиня приголомшила українців прогнозом на 2023 рік "Холостяка" Алекса Топольського запитали про інтим перед 7 випуском: "Не шкодуй" "Ходив, просив, залишусь без коштів": українці можуть забути про гроші в "Ощадбанку" на рік Дженна Ортега отримала роль Венздей за 10 хвилин у Zoom, Тім Бертон був рішучим: "Посміхаєтеся і киваєте"
Показати ще

Інгредієнти:

  • 250 г пшеничного борошна;
  • 100 г житнього борошна;
  • 1 ст. л. конопляного борошна (за бажанням);
  • 12 г розкришених живих дріжджів;
  • 1 ч. л. солі;
  • 1 ст. л. цукру;
  • 250 мл теплої води;
  • 2 ст.л. соняшникової олії;
  • соняшникове насіння (за бажанням).

Пост Євгена Клопотенка, instagram.com/klopotenko
Пост Євгена Клопотенка, instagram.com/klopotenko

Приготування:

З'єднайте пшеничне борошно з житнім і конопляним (за бажанням). З одного боку миски покладіть розкришені живі дріжджі, з іншого - сіль і цукор. Додайте теплу воду і соняшникову олію. За бажанням можна дати соняшникового насіння, яке посилить смак.

Замісіть тісто так, щоб воно стало гладеньким та еластичним. На це піде орієнтовно 10 хвилин. Тепер формуєте кульку, перекладаєте в миску, накриваєте рушником і лишаєте в теплому місці на 50 хвилин.

Коли тісто збільшиться у 2-3 рази, обімніть його руками, сформуйте хлібчик, перекладіть на деко з пергаментом і накрийте рушником. Дайте йому ще 30 хвилин спокійно подихати. Потім печіть протягом 40 хвилин при 180 градусах.

Пост Євгена Клопотенка, instagram.com/klopotenko
Пост Євгена Клопотенка, instagram.com/klopotenko

Пост Євгена Клопотенка, instagram.com/klopotenko
Пост Євгена Клопотенка, instagram.com/klopotenko

Нагадаємо, Євген Клопотенко приготував страву, яка виручить кожного: "З того, що ви задовбалися їсти". Євген Клопотенко поділився простим та смачним рецептом

Як повідомляв портал "Знай.ua", Євген Клопотенко потрапив до престижного світового рейтингу: "Це мрія кожного". Євген Клопотенко зізнався, що це була його мрія

Також "Знай.ua" писав, Євген Клопотенко відкрив українцям очі на несподіваний інгредієнт: "Ви топчетеся по їжі". Євген Клопотенко показав, як перетворити кульбабу в кулінарний шедевр