Відомий український кулінар Євген Клопотенко, який потрапив до престижного рейтингу 50 людей, що змінюють майбутнє світової гастрономії, показав, як спекти ідеальний домашній хліб.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяДетальний рецепт хліба Євген Клопотенко описав на своїй сторінці в соцмережі Інстаграм.
"Так, починайте пекти хліб. Це ж просто, ну. Змішали борошно з водою та дріжджами. Потримали в духовці. Все. І у ваших ручках дихає така тепла і така добра істота. Меджік. Можете навіть поговорити з тим хлібчиком. Він подякує, що ви нарешті його зготували і попросить скоріше скуштувати. Тому досить ото сидіти та думати. Хапайте величезну миску і погнали.", - ділиться він.
Євген Клопотенко додав, що для нього зараз найтоповішим хлібом є випічка з житнім борошном.
Інгредієнти:
- 250 г пшеничного борошна;
- 100 г житнього борошна;
- 1 ст. л. конопляного борошна (за бажанням);
- 12 г розкришених живих дріжджів;
- 1 ч. л. солі;
- 1 ст. л. цукру;
- 250 мл теплої води;
- 2 ст.л. соняшникової олії;
- соняшникове насіння (за бажанням).
Приготування:
З'єднайте пшеничне борошно з житнім і конопляним (за бажанням). З одного боку миски покладіть розкришені живі дріжджі, з іншого - сіль і цукор. Додайте теплу воду і соняшникову олію. За бажанням можна дати соняшникового насіння, яке посилить смак.
Замісіть тісто так, щоб воно стало гладеньким та еластичним. На це піде орієнтовно 10 хвилин. Тепер формуєте кульку, перекладаєте в миску, накриваєте рушником і лишаєте в теплому місці на 50 хвилин.
Коли тісто збільшиться у 2-3 рази, обімніть його руками, сформуйте хлібчик, перекладіть на деко з пергаментом і накрийте рушником. Дайте йому ще 30 хвилин спокійно подихати. Потім печіть протягом 40 хвилин при 180 градусах.
Нагадаємо, Євген Клопотенко приготував страву, яка виручить кожного: "З того, що ви задовбалися їсти". Євген Клопотенко поділився простим та смачним рецептом
Як повідомляв портал "Знай.ua", Євген Клопотенко потрапив до престижного світового рейтингу: "Це мрія кожного". Євген Клопотенко зізнався, що це була його мрія
Також "Знай.ua" писав, Євген Клопотенко відкрив українцям очі на несподіваний інгредієнт: "Ви топчетеся по їжі". Євген Клопотенко показав, як перетворити кульбабу в кулінарний шедевр