Відомий український кулінар Євген Клопотенко потрапив до престижного рейтингу 50 людей, що змінюють майбутнє світової гастрономії.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПро це сам Євген Клопотенко з величезною радістю та бурхливими емоціями повідомив на своїй сторінці в Інстаграмі. "В мене просто шок. Я серед 50 людей, що змінюють майбутнє світової гастрономії.", - тричі наголосив кулінар з непідробною радістю.
"Я маю щось написати, але не знаю, що зазвичай у таких випадках пишуть. От я у світовому ренкінгу. Я та ще 49 людей з різних країн. Поміж 7 мільярдів. Я плакав, коли дізнався про це. Потім випив ігристого. Трохи розлив на себе, бо руки жесть як тремтіли. Це дофіга більше, ніж просто мрія.", - написав Євген Клопотенко.
Євген Клопотенко зізнався, що мрія про те, аби потрапити до рейтингу @theworlds50best з'явилися у нього ще наприкінці 2020 року. Він зазначив, що у цьому рейтингу можуть бути лише найкращі ресторани: "Якщо ти там, то ти топ. Це мрія кожного шефа.", - пояснив він.
За словами Євгена Клопотенка цьогоріч @theworlds50best утворили ренкінг #50Next, який цього разу обирав кращих не серед ресторанів, а з-поміж людей, які впливають на світову гастрономію.
"І я серед цих людей. Автори ренкінгу самі зв'язалися зі мною і попросили заповнити анкету. Навіть не встигли побачити, що @fidkeaxa вже все зробила та надіслала заявку.", - розповів він.
Про Клопотенка, за його словами, дізналися завдяки діяльності його проєкту. Він наголосив, що це має велике значення. Адже, кожна людина, яка професійно займається гастрономією, знає і про Україну. Кулінар додав, що його команді вдалося таким чином привернути увагу всього світу до нашої країни.
Нагадаємо, Євген Клопотенко нагодував американців бджолами: "Вони охриніли". Відомий український кулінар побував у Нью-Йорку
Як повідомляв портал "Знай.ua", Євген Клопотенко поділився своєю дієтою з салатів - п'є їх просто з блендера. Кулінар розповів, як почав свою дієтологічну історію
Також "Знай.ua" писав, Євген Клопотенко приготував український борщ з Мальдівами та США: додали тунець, яблука та гриби. В Нью-Йорку кулінар спробував показати, що борщ - не просто страва