Сьогодні, 9 травня 2021 року, в Україні та світі, крім Дня народження Шевченка та Дня матері, святкується найголовніше - День Перемоги над нацизмом.

По всій Україні проходить безліч заходів, щоб вшанувати пам'ять загиблих у Другій світовій війні. Теж саме відбувається і в парку Вічної Слави в Києві, там відбулася відповідна панахида, яку очолив предстоятель УПЦ (Української Православної церкви) митрополит Онуфрій.

Панахида в парку Вічної Слави, скріншот: Youtube
Панахида в парку Вічної Слави, скріншот: Youtube

Також прийшли покласти квіти голова Верховної Ради України (ВРУ) Дмитро Разумков, віце-спікер Руслан Стефанчук і деякі народні депутати.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Під час панахиди також були присутні священики, які провели молебень біля монумента та поклали квіти з вінками, військовослужбовці та небайдужі українці.

Було прийнято рішення стягнути десятки представників правоохоронних органів на вулиці Мазепи і Лаврську, де знаходиться Києво-Печерська лавра, щоб убезпечити пригожан і гостей столиці.

Нагадаємо, митрополит Онуфрій: "Ми вшановуємо пам'ять тих, хто приніс своє життя на жертовник Вітчизни".

Як повідомляв "Знай.ua", Володимир Зеленський нагадав українцям про тих, завдяки кому ми мирно живемо: "Вистачило б місця всім"

Знай.ua писав, ветеран Другої світової пояснив Володимиру Зеленському, як захищати країну: "Щоб у вас вистачило мужності". Щоб не бути голослівним, президент Володимир Зеленський вирішив особисто провідати ветерана Другої світової війни Новохатного Андрія Олександровича.