У місті Кривий Ріг, Дніпропетровської області, міська влада зробила проїзд для городян безкоштовним.

Детальніше про це йдеться в повідомленні прес-служби управління преси та внутрішньої політики виконкому Криворізької міськради.

Повідомляється, що з 1 травня 2021 року жителі Кривого Рогу можуть їздити на міському громадському транспорті безкоштовно, маючи при собі лише "Карту криворіжця". Оформить дану карту може будь-який житель міста, при наявності прописки, абсолютно безкоштовно. Вона поширюється на трамвай, Швидкісний трамвай, тролейбус і великовантажний автобус.

"Городяни побачили, що з 1 травня проект" безкоштовний проїзд "запрацював як годинник — власники "Карт криворіжця" їздять безкоштовно, валідатори (пристрої для читання карт) працюють, кондуктори нагадують, як користуватися карткою", — розповідає Євген Кривенко, керівник Центру електронних платежів.

Карта криворіжця / фото: прес служба виконкому Криворізької міськради
Карта криворіжця / фото: прес служба виконкому Криворізької міськради

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа
Показати ще

Мер міста Костянтин Павлов пояснив, що зробив транспорт для городян безкоштовним з метою підтримки людей в настільки скрутне становище. Він зазначив, що багато хто зараз перебуває за межею бідності, тому міська влада вирішила піти на зустріч. Більш того, безкоштовний проїзд в громадському транспорті практично не позначиться на бюджеті міста.

"Потрібно розуміти, що це — соціальний проект. Розглядати громадський транспорт в Україні як бізнес-проект-безперспективно. Як і в країнах Європи", - запевняє міський голова.

Нагадаємо, що українці хочуть своє місце на кладовищі: "кожному виділити по 2х1,5 метра".

Як повідомляв портал Знай.uа, пільги багатодітній родині, на що мають право: у Мінсоцполітики перерахували категорії виплат.

Також Знай.uа писав, що водії можуть знайти свої автомобілі на штрафмайданчику після неправильного паркування: перелік заборон.