Український педіатр Євген Комаровський розповів про проблему безсоння у дорослих і дітей.

Відповідний ролик з'явився на його сторінці в Instagram.

Доктор Комаровський зазначив, що як такого захворювання безсоння у маленьких дітей виникати не повинно, оскільки причиною поганого сну можуть стати лише некомфортні умови. Безсоння-це проблема дорослих. Однак, що як дітям, так і батькам варто перебороти цю проблему, щоб всі висипалися і відчували себе відмінно.

Євген Комаровський, фото з Instagram
Євген Комаровський, фото з Instagram

Євген Комаровський заявив, що в першу чергу необхідно позбавити себе від усіх факторів, які заважають заснути. Це може бути стрес, температура в приміщенні, переїдання на ніч та інше. Тобто, батькам необхідно облаштувати зручне ліжко, зволожити повітря і провітрити в кімнаті.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Фахівець зазначив, що у дітей теплообмін в рази швидше, ніж у дорослих, тому якщо батькам тепло, то дитині вже жарко. Щоб з цієї причини Дитя не прокидалося ночами і нікого не будило, краще зробити в кімнаті повітря прохолодних, а дитину укутати в ковдру і теплу піжаму. При необхідності він скине з себе зайве тепло, а через прохолодне повітря не захоче вилазити з-під ковдри і кричати.

Мати і дитина / фото: Unsplash
Мати і дитина / фото: Unsplash

Якщо у дитини існує синдром неспокійних ніг (коли перед сном у нього болять ноги), необхідно просто трохи посидіти з дитям, погладити його ноги і все пройде. Євген Комаровський порадив не бігти відразу до лікаря і не пити валер'янку, оскільки легше дитині від цього не стане.

Педіатр розповів, що важливо з дитинства привчати дітей до сну в некомфортних умовах. Тобто укладати його спати біля телевізора, наприклад, при невеликій кількості світла. Щоб, коли він засинав, батьки не ходили навшпиньки в повній темряві. Таким чином дитина не стане прокидатися і надалі від кожного шереху.

Нагадаємо, що Євген Комаровський назвав найнебезпечніші місяці в житті малюка.

Як повідомляв портал Знай.uа, діти українців можуть постраждати: доктор Комаровський назвав головну небезпеку у всіх будинках.

Також Знай.uа писав, що Євген Комаровський закрив питання, яке найбільше турбує батьків немовлят.