Відомий український кухар і переможець "Майстер Шеф-5" Євген Клопотенко поділився своїми думками щодо галушок.

Відповідний пост з'явився на його сторінці в Instagram.

Євген Клопотенко часто ділиться різними рецептами з шанувальниками, а також розповідає про традиційну українську кухню. Цього разу кулінар вирішив торкнутися теми галушок, які так популярні в Полтаві.

"Я думаю, що кожен українець має хоча б раз у житті зготувати галушки. Це такий трушний, суто наш продукт. Я від них прозрів багато років тому у Полтаві. Це типу лишень пружні шматочки тіста, але в них до біса багато України", - написав Клопотенко.

Тоді він подумав, що про цю страву повинні дізнатися всі за межами Полтави. Євген зазначив, що хоче, щоб українці сприймали галушки не як місцеву екзотику, а як звичну і зрозумілу страву.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн
Показати ще

Пост Євгена Клопотенка в Instagram / скріншот
Пост Євгена Клопотенка в Instagram / скріншот

Клопотенко заявив, що принадність галушок в тому, що незважаючи на їх начинку і зовнішній вигляд, вони все одно будуть по-справжньому українськими.

"Можна нафарширувати кисломолочним сиром. Можна посипати вишнями та м'ясом. Можна зварити. Можна зробити пишними на парі. Мільйон видів та способів. І головне, що то просто", - зазначив кулінар.

Нагадаємо, що Євген Клопотенко показав настільки простий рецепт хліба, що спекти його захоче кожен.

Як повідомляв портал Знай.иа, Євген Клопотенко відкрив українцям очі на несподіваний інгредієнт.

Також Знай.иа писав, що Євген Клопотенко спростив приготування плову до мінімуму.