Стало відомо про те, що в Європейському Союзі схвалили вживання сушених борошняних хробакiв в їжу. Спеціальна комісія вважає, що це рішення дозволить перейти до більш стійкої продовольчої системи.

Рішення стосовно сушених жовтих борошняних хробакiв (Tenebrio molitor) виніс Постійний Комітет з рослин, тварин, продовольства і корму (PAFF Committee), повідомляють на сайті Єврокомісії.

Готування комах, фото: скріншот з відео
Готування комах, фото: скріншот з відео

В даний комітет входять представники країн Європейського Союзу. Пізніше рішення повинна прийняти сама Єврокомісія, і за попередніми розрахунками, відбудеться це вже в найближчі кілька тижнів.

Експерти вважають, що комахи є альтернативним джерелом білка, і вже давно їх додають в їжу.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Також, дослідження показали, що жовтий борошняний хробак абсолютно безпечний, однак, іноді може стати причиною алергічної реакції. Відбувається це в разі, якщо у людини вже були раніше алергічні реакції на ракоподібних і пилових кліщів.

Упаковки з сушеними хробаками будуть маркувати за аналогією з яйцями, молоком, або ж рибою.

Готування комах, фото: скріншот з відео
Готування комах, фото: скріншот з відео

Сушені жовті борошняні хробаки в майбутньому стануть основою для приготування печива, макаронних виробів і навіть випічки. Експерти підрахували, що ринок їстівних комах досягне до 2027 року 4,6 мільярдів доларів.

Нагадаємо, хитрощі городника: як захистити капусту від шкідників і висадити огірки

Як повідомляв " Знай.ua", зберігаємо зростання і плодючість на городі: навіть під загрозою колорадського жука не змішуйте ці добрива

"Знай.ua" писав, секретики, завдяки яким ваш цибулька на грядці буде задоволений: посадка, підживлення і боротьба з мухою