Українська делегація відвідала турецький завод BAYKAR Makina, який займається виробництвом безпілотників на українських двигунах.

Детальніше про це пише видання "Укрінформ".

Повідомляється, що сьогодні Україна і Туреччина працюють над посиленням військового співробітництва. Ведеться робота над конкретними проектами, в тому числі і в сфері виробництва безпілотних літальних апаратів.

Генеральний директор ДК "Укроборонпром" Юрій Гусєв заявив, що в понеділок, 10 травня, українська делегація відвідала завод BYAKAR Makina, куди Україна поставляє двигуни"Іванченко-Прогрес". Дане підприємство входить до складу Укроборонпрому. Зараз ведуться переговори щодо поглиблення співпраці, його стратегії та інших спільних проектах.

Украинская делегация / фото: Укроборонпром
Украинская делегация / фото: Укроборонпром

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

"Ми побачили, як двигуни встановлюють на нові види БПЛА... Наші двигуни сучасні і потужні, процес їх удосконалення орієнтуємо на сучасні потреби, зокрема для таких підприємств, як BAYKAR Makina, які виробляють БПЛА в т. ч. для ЗС України, - сказав він.

У складі української делегації також були генеральний директор Укрспецекспорту Вадим Ноздря і голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія. Останній зазначив, що під час візиту вони змогли поспостерігати за здійсненням чергового замовлення, випробувальними польотами і процес комплектування.

"Поспілкувалися з власниками заводу, вражені рівнем локалізації, якого вони досягли. Є чому нам вчитися, подібні проекти слід реалізувати в Україні", - сказав За результатами візиту Арахамія.

Українська делегація / фото: Укроборонпром
Українська делегація / фото: Укроборонпром

Нагадаємо, що ЗСУ збили два безпілотники виробництва РФ на Донбасі: Дистанційно мінували і скидали боєприпаси.

Як повідомляв портал Знай.иа, у Житомирі розпочнеться будівництво сміттєпереробного заводу.

Також Знай.иа писав, що на Червоній планеті вперше помітили вертоліт: НЛО або NASA.