У четвер, 13 травня, майже по всій Україні встановиться тепла і сонячна погода. У деяких регіонах країни температура повітря не опуститься нижче +17 градусів.

Синоптики Укргідрометцентру прогнозують, що на Заході дощі з грозами пройдуть вдень, зате вночі без опадів. Температура повітря на Заході триматиметься на рівні +16 +19 градусів.

Як повідомляє синоптик Наталка Діденко, ввечері дощі можуть дістатися до Вінницької та Житомирської областей.

На Сході та Півдні України нарешті стане тепліше. У Херсонській області стовпчики термометрів досягнуть +21 +23 градусів. Така ж синоптична ситуація очікується в Запорізькій, Донецькій, Луганській та Харківській областях. У центрі і на Півночі буде холодніше – +16 +18 градусів.

Діденко зазначила, що на Сході вітер південних напрямків стихне, проте посилиться на Заході та Півночі.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

У столиці опадів чекати не варто. Загалом буде сонячно, адже в Києві обіцяють +16 +18 градусів.

Народний прогноз погоди в Україні

13 травня відзначається День пам'яті апостола Якова зеведєєва. Наші предки стежили за ввечері і вночі на Якова: теплий вечір і зоряна ніч пророкували грізне і тепле літо. На погоже літо вказував і ясний схід Сонця.

погода на 13 травня, фото з сайту Укргідрометцентру

Нагадаємо, для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження.

Як повідомляв портал Знай.uа, на Україну чекає аномальне літо: синоптик дав детальний прогноз.

Також портал Знай.uа писав, що синоптик Наталка Діденко назвала народні вірування, які працюють: прикмети на погоду навесні.