Рано чи пізно криза середнього віку дає про себе знати. Найважче її переживають саме чоловіки. Марія Мельник і Григорій Герман у програмі "Ранок з Україною" на каналі "Україна" з'ясували, як зрозуміти, коли цей період настав, і що робити, щоб допомогти другій половинці.

Найважчий період подружнього життя – криза середнього віку.

"У 40 років чоловіки починають чинити безлад: вони заводять коханок, йдуть у дауншифтинг, їдуть у Тибет, починають активно займатись спортом – тобто є маса речей, за допомогою яких вони намагаються довести собі і соціуму: "Дивіться, я ще молодець", - зазначила психолог Олена Адамова.

За такими діями стоїть страх старості. Подолати цей стан не так вже й важко, якщо поруч з вами мудра і любляча дружина.

Закохана пара, фото FreePik
Закохана пара, фото FreePik

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Жінки часто роблять помилку, коли помічають, що їхній чоловік став дивитись на інших у намаганнях довести, що він ще «ого-го». Починають розповідати їм, що вони нічого не досягли, нічого не варті, чіплятись до походів у спортзал і тому подібне. Цього робити не варто, адже чоловікам і так погано", - пояснила експерт.

Тут не варто забувати про три кити, на яких тримається шлюб: якісно проведений час удвох, спілкування і секс. Через брак останнього пережити кризу особливо складно.

"Прокручуйте в голові, наприклад, щовівторка, четверга і суботи ви займаєтесь сексом. Зранку згадуйте про це, натякайте чоловікові, можливо, скиньте фотографію чи напишіть СМС. Треба якимось чином урізноманітнити ваше сексуальне життя і відновити втрачений вогонь", - радить психолог.

закохана пара, фото Pixabay
закохана пара, фото Pixabay

Якщо хочете налагодити контакт з чоловіком, слід відшукати цікаві теми, які буде доречно обговорити ввечері.

У свою чергу чоловікові не варто забувати про компліменти. Намагайтеся часто їй говорити про це, і тоді ніякі кризи не завадять вашому міцному шлюбу.

Нагадаємо, психолог Наталя Холоденко озвучила правила виховання дітей.

Як повідомляв портал Знай.uа, Ольга Фреймут розповіла про перше побачення з чоловіком.

Також портал Знай.uа писав, як розпізнати тирана, який прикидається ягням.