У Дніпропетровській області ветеранам Другої світової війни вручили медалі від імені Володимира Путіна.

Детальніше про це розповідає "ТСН"у своєму сюжеті.

У місті Зеленодольськ Дніпропетровської області 95-річний ветеран Сергій Кузнєцов ще в жовтні минулого року отримав безліч медалей і посвідчень від невідомих молодих людей. Як з'ясувалося пізніше, всі нагороди були адресовані від президента РФ Володимира Путіна.

По початку Сергій Кузнєцов не помітив, що медалі отримані від російського керівництва, оскільки практично втратив зір. Це з'ясувалося лише тоді, коли до нього напередодні 9 травня прийшли місцеві чиновники з привітаннями.

Посвідчення / скріншот з відео
Посвідчення / скріншот з відео

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

"Ми були шоковані цим. Він показав посвідчення, і ці посвідчення були від президента Російської Федерації. Їх дуже багато насипом було видано нашому ветерану", - розповів міський голова Зеленодольська Дмитро Невеселий.

Невеселий заявив, що двоє з чотирьох місцевих ветеранів отримали російські нагороди. Хто саме вручав їх-невідомо, оскільки люди похилого віку не запам'ятали їх осіб, а ті не представилися.

Ветерани / скріншот з відео
Ветерани / скріншот з відео

Журналісти вирішили провести власне розслідування з цього приводу. Вони побачили, що в одному з посвідчень стоїть печатка Харківської організації. Однак, вказаної адреси виявилося не існує, а її голову кореспонденти розшукати так і не змогли.

Після виявлення нагород громада звернулася до Служби безпеки України. З'ясувалося, це вже не перший випадок: кілька місяців тому такі ж медалі отримали ветерани і сусідніх районів. Тепер СБУ перевіряє інформацію і встановлює причетних до поширення російських нагород на території України.

Нагадаємо, що ветеран Другої світової, який втратив онука на Донбасі, відсвяткував 103 день народження.

Як повідомляв портал Знай.uа, пройшов Другу світову і 15 років захищав Україну з моря: 100-річний ветеран відзначив ювілей.

Також Знай.uа писав, що ветеран Другої світової пояснив, чого насправді потребує Україна: "щоб назавжди...".