Для всіх, хто колись мріяв про автомобіль з Європейського Союзу, з'явилися важливі новини. Український Президент Володимир Зеленський підписав два закони щодо тимчасового спрощення механізму розмитнення імпортованих з Європи авто.
Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Офісу президента України.

Публікація ОПУ, скріншот: Instagram
Публікація ОПУ, скріншот: Instagram

"Президент підписав закон про пільгове розмитнення автомобілів з європейськими номерами. Що зміниться? Пояснюємо в двох слайдах.", - пишуть в мережі Instagram представники ОПУ.

Публікація ОПУ, скріншот: Instagram
Публікація ОПУ, скріншот: Instagram

А тепер детальніше, Володимир Зеленський підписав закони про внесення змін до Податкового (№ 1402-IX) і Митного (№ 1403-IX) кодексів.

"Ці закони, прийнято Верховною Радою 15 квітня 2021 року, тимчасово спрощують механізм розмитнення імпортованих з Європи автомобілів, а також сприяють захисту навколишнього середовища від шкідливих викидів", – сказано в повідомленні.

Згідно з документами, вживані автомобілі з європейською реєстрацією старше п'яти років, які було ввезено на територію України до кінця 2020 року, оподатковуються за пільговою ставкою податку на додану вартість та акцизного податку.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Сума акцизного податку залежатиме від віку автомобіля, обсягу і типу двигуна і не залежатиме від його вартості. Базова ставка коливатиметься від нуля до €150, і в більшості випадків вартість розмитнення не перевищуватиме €1000. Такі автомобілі тимчасово звільняються від оподаткування ввізним митом.

За пільговим механізмом може бути розмитнено один автомобіль однієї категорії одного власника. На пільгове митне оформлення дається 180 днів з моменту вступу в силу законів. Учасники АТО/ООС зможуть скористатися пільговим розмитненням протягом 270 днів.

АвтоЄвроСила, мітинг - фото Знай.ua
АвтоЄвроСила, мітинг - фото Знай.ua

Під дію цих законів не потрапляють транспортні засоби, які не відповідають екологічним нормам "Євро-2" і вище, походять з держави-окупанта (держави-агресора) або ввезені з тимчасово окупованої території України.

Закони набирають чинності з наступного дня після опублікування і вводяться в дію через один місяць з дня набрання чинності.