Космічний зонд "Вояджер-1" виявив "постійний гул" за межами нашої Сонячної системи

Про це передає пресслужба "NASA".

"Вояджер-1" був запущений в космос 5 вересня 1977 року, всього через кілька тижнів після свого спорідненого корабля "Вояджер-2".

Космічні апарати були створені для активної роботи терміном в 5 років, але ось уже більше 43 років, вони як і раніше в робочому стані і продовжують досліджувати міжзоряний простір.

Згідно з дослідженням, інструменти на борту "Вояджера-1", який пройшов через край Сонячної системи з міжзоряним простором, відому як Геліопауза, і в міжзоряне середовище, виявили звуки плазмових хвиль.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників
Показати ще

Вчені вивчили дані, передані космічним кораблем з відстані 14 мільярдів миль, і виявили викиди міжзоряного газу.

космос, фото Pxhere
космос, фото Pxhere

"Він дуже слабкий і монотонний, тому що знаходиться у вузькій смузі частот. Ми виявляємо слабкий постійний гул міжзоряного газу", - заявила Стелла Кох Окер, докторант Корнельського університету з астрономії.

"Вояджер-1" пролетів повз Юпітера в 1979 році і Сатурна в 1980 році, перш ніж перетнути геліопаузу в серпні 2012 року.
Після входу в міжзоряний простір прилад "Вояджера-1" виявив коливання в газі, які викликало наше Сонце.

"Міжзоряне середовище подібне до Тихого або м'якого дощу. У випадку сонячного спалаху це схоже на виявлення спалаху блискавки під час грози, а потім знову йде легкий дощ",- розповів Джеймс Кордес, професор астрономії.

космос
космос

Вчені вважають, що в міжзоряному газі нижчий рівень активності, ніж вважалося раніше.

"Вояджер-1" - найдальший об'єкт в космосі, який створила людина, і вражаюче, що онпродолжает функціонувати, незважаючи на свій вік і відстань.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Залишилося недовго: земляни зможуть спостерігати народження нової зірки неозброєним поглядом

Як повідомляє портал «Знай.иа» Зі школи в космос: колишній вчитель кинув викладання заради зірок і планет

Також «Знай.иа " писав, що У п'ять разів більше Землі: вчені зловили "дев'яту планету" Сонячної системи, так ще ніхто не ховався