У Державній службі України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів розповіли про продукти, а також про інформацію, яка має бути на них.

Про це розповіли на сторінці установи в соціальній мережі Facebook.

"Відповідно до пункту 1 статті 11 Закону України "Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів", назвою харчового продукту є його офіційна назва (у разі відсутності офіційної назви, використовується звична назва; у разі відсутності звичної назви – описова назва харчового продукту)" - сказано в повідомленні.

Також, варто звертати увагу на те, що якщо продукт піддавався спеціальній обробці, і ви в цьому впевнені, то на упаковці повинна розташовуватися відповідна інформація.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Продукти, які до продажу мали заморожений вигляд, проте продаються вже розмороженими, повинні на упаковці нести слово "розморожено", однак, ця умова може не поширюватися на інгредієнти в готовому вигляді, а також якщо розморожування є обов'язковим етапом процесу виробництва.

"Харчові продукти або їх інгредієнти, що піддавалися впливу іонізуючого випромінювання, повинні містити в своїй назві слова "осяяний" або "піддавався дії іонізуючого випромінювання" - продовжують в Держпродспоживслужбі.

Супермаркет, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube
Супермаркет, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube

У разі, якщо ваші права були якимось чином порушені, потрібно звертатися до підприємства за місцем вашого проживання, або вже до Головного управління Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів вашої області.

Супермаркет, кадр з відео
Супермаркет, кадр з відео

Нагадаємо, що львівські медики розповіли, чому люди можуть повторно заразитися коронавірусом COVID-19.

Як повідомляв портал Знай.uа, мер Києва Віталій Кличко розповів, коли школярі зможуть повернуться за парти.

Також Знай.uа писав, що харків'ян приголомшили під час локдауну в місцевій підземці.