Відомий український лікар-педіатр Євген Комаровський розповів, як уникнути укусу змії.

Відповідний пост Комаровський виставив на своїй старниці в Instagram.

Для початку важливо знати про те, які змії мешкають у вашій місцевості і по можливості розрізняти отруйні і не отруйні види.

Щоб випадково не потрапити на змію краще уникати високої трави і густих кущів. Завжди пересуваєтеся по стежках і відкритих місцях, де ви бачите куди наступайте.

Якщо вам все ж потрібно зайти в високу траву або чагарник, скористайтеся палицею, щоб перевіряти те місце, куди збираєтеся наступити. Змії люблять ховатися в норах, які виривають інші тварини. Пам'ятайте, що змії можуть також забиратися на дерева.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Змії, фото: Facebook
Змії, фото: Facebook

Також вони часто ховаються в отворах повалених дерев або щілинах між камінням. Таке місце також перевірте палицею, перед тим, як ступати туди.

Змії більш активні в теплу пору і вночі, але їх можна зустріти і в будь-який інший час. Перед відпочинком на природі обов'язково надіньте довгі штани і високі черевики або чоботи. Адже як говорить статистика, то майже 90% зміїних укусів припадає на область щиколотки.

Ніколи не ходіть босоніж або в сандалях там, де ви не можете розгледіти, що під ногами. Не забувайте скошувати траву на присадибній ділянці і навколо неї, обрізайте гілки і кущі поруч з будинком.

Укус змії, скріншот
Укус змії, скріншот

Обов'язково розкажіть своїм дітям про змій, вони повинні знати, які вони небезпечні і що їх слід уникати. Простежте, щоб діти грали в місцях, де можуть ховатися змії.

Користуйтеся інструментами, коли берете поліна з кладки дров, обрізайте кущі і прибираєте купи гілок. Будьте особливо обережні влітку - змії в пошуках води можуть підповзає до садового шлангу, басейну і під Кондиціонер.

Коли бачите змію, то наближайтеся до неї з крайньою обережністю, навіть якщо ви вважаєте що вона мертва. Змії здатні деякий час після смерті рефлекторно рухатися і навіть кусатися.

До того ж, змія може здаватися мертвою, в той час як вона просто гріється на сонці. Ніколи не намагайтеся доторкнутися до змії або взяти її на руки, не підпускайте до неї дітей і домашніх тварин.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Доктор Комаровський назвав головні причини безсоння у дорослих і дітей

Як повідомляє портал «Знай.иа» Євген Комаровський назвав найнебезпечніші місяці в житті малюка: "не задихнувся, а тільки розплакався"

Також «Знай.иа " писав, що Літо на носі: педіатр Комаровський дав поради, Як убезпечити дітей від укусів комах