Травень 2021 року впевнено прийшов до свого екватора - це означає, що вже не за горами довгоочікуваний сезон відпусток і літніх канікул. Є громадяни, які цього року планували відправитися на природу, а не у далекі і теплі краї. Саме тому українцям нагадали як потрібно поводитися на природі.

Також українців попередили про небезпечні метеорологічні явища в деяких регіонах країни.

Про це стало відомо завдяки публікації прес-служби Українського гідрометеорологічного центру в мережі Facebook.

Карта Укргідрометцентру, скріншот: Facebook
Карта Укргідрометцентру, скріншот: Facebook

"14-16 травня у більшості районів південних, західних, Харківської, Донецької, Дніпропетровської, Кіровоградської, Вінницької та Житомирської областей спостерігатиметься надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

З настанням теплого періоду року, всі ми проводимо все більше часу на природі. На жаль, на відпочинку не всі люди дотримуються правил поведінки в лісі, і таке легковажність може стати причиною пожежі. Щоб не сталося неприємностей рятувальники закликають громадян під час дозвілля в лісовій, або парковій зоні не забувати дотримуватися вимог пожежної безпеки!

Пожежа в лісі, скріншот: YouTube
Пожежа в лісі, скріншот: YouTube

Зокрема, при розведенні багаття необхідно розчистити місце, а після відпочинку - обов'язково загасити його і засипати землею (або залити водою). Слід пам'ятати, що забороняється розводити багаття ближче 50 метрів до хвойного і в 25 метрах від листяного лісу. Розведене багаття не можна залишати без нагляду.

Місце відпочинку після себе потрібно прибрати, адже залишені на сонячній галявині пляшки або осколки скла, фокусуючи сонячні промені, здатні спрацювати як запальні лінзи. У разі, якщо в лісі виникло загоряння, відразу необхідно зателефонувати за номером: 101.

Також слід пам'ятати, що у спекотну погоду в лісі категорично забороняється розводити багаття і засмічувати територію, це стосується і недопалків, які також можуть спровокувати пожежу.", - повідомляють в Укргідрометцентрі.

Раніше повідомляли, рятувальники попередили українців про небезпеку на воді, загинули вже сотні людей: "Слідкуйте за дітьми".

Як повідомляв Знай.uа, в Україні оголосили пожежну небезпеку-ДСНС просить бути уважнішими.

Знай.uа писав, погода 15 травня в Україні проллє дощі в деяких областях, але спека не піде.