Ранкове відомості про ситуацію в районі проведення операції Об'єднаних сил станом на 7.00 16 травня 2021 року. Що сталося на Донбасі за ніч.

Про це повідомили на сторінці в соціальній мережі Facebook.

Збройні сили дивні агресора-Російської Федерації, продовжують ігнорувати режим припинення вогню, і з кожним разом все старанніше. Позиції українських військових знову були обстріляні.

Протягом доби, 15 травня, в районі проведення операції Об'єднаних сил було зафіксовано 16 порушень режиму припинення вогню.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Окупанти тричі відкривали вогонь неподалік населеного пункту Водяне, де живуть люди. Більш того, робили вони це за допомогою мінометів 120-го калібру, які заборонені Мінськими домовленостями, а також кулеметів і гранатометів різних систем.

Недалеко від селища Піски також українські позиції були тричі обстріляні.

"Біля населених пунктів Широкиного та Невельського противник відкривав вогонь з мінометів 82-го калібру. У передмісті Старогнатівка збройні формування Російської Федерації двічі відкривали вогонь з озброєння бойових машин піхоти, стрілецької зброї, ручних протитанкових і підствольних гранатометів " - сказано в повідомленні.

ООС, facebook.com/pressjfo.news
ООС, facebook.com/pressjfo.news

Один військовослужбовець, на жаль, отримав травму. Однак, поруч опинилися медики, і йому надали необхідну допомогу і відправили в лікарню. Тепер його життю нічого не загрожує, і стан здоров'я військового задовільний.

Українські військові були змушені відкривати вогонь у відповідь. Вранці неділі, 16 травня був вже зафіксований один обстріл, недалеко від селища Новотошківське.

Навчання / фото : ООС
Навчання / фото : ООС

Протягом доби підрозділами поліції зведених загонів перевірено 4022 транспортних засоби, 4899 осіб, з яких 4499 по Інформаційному центру. У територіальні підрозділи на причетність до збройних формувань Російської Федерації та її найманців доставлялися 4 людини. Виявлено 74 адміністративні правопорушення.

Нагадавши, десантники ЗСУ показали повну готовність на Донбасі: ворогові не позаздриш.

Як повідомляв портал Знай.иа, бійці ЗСУ навчили школярів тому, що може врятувати їхнє життя: це має знати кожен.

Також портал Знай.иа писав, як сміливець вступив до лав ЗСУ прямо з заводу і став кошмаром для окупантів: "бояться вороги".