Для всіх українців, які мають відношення до отримання субсидій, з'явилися важливі новини. Глава Міністерства соціальної політики України Марина Лазебна розкрила деталі нових правил і умов отримання подібних соціальних виплат і допомоги.

Про це Марина Лазебна розповіла в ефірі програми "Сьогодні ввечері" на одному з українських телеканалів.

Марина Лазебна, скріншот: YouTube
Марина Лазебна, скріншот: YouTube

"Хочу заспокоїти людей щодо ситуації з субсидіями. Насправді, постанову і нові правила субсидій вносило Міністерство фінансів, тому що вони роблять верифікацію одержувачів всіх виплат. З'явилося три нових критерії: була одна машина - стало дві, було одне житло - стало два, депозит більше 56 тис.грн. Депозит - вимагає ще аналізу, так як депозит в 56 тис.грн може бути навіть у пенсіонерки, яка збирала, не знімала всю пенсію. Найближчим часом ми внесемо зміни, ми трошки поправимо ці речі, щоб заспокоїти людей", - сказала міністр.

оформлення субсидій, скріншот з відео
оформлення субсидій, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Як зазначила Лазебна,"найголовніше - всі повинні знати, що є 5 місяців для переоформлення субсидій".

"Прийдеш в серпні, тобі все одно призначать субсидію з 1 травня. Зараз люди стоять у чергах на оформлення, хоча є 4 способи: онлайн, поштою, ЦНАП і управління соцзахисту", - розповіла вона.

На за питання, скільком людям доведеться повертати вже призначену субсидію, якщо виявиться, що вони не відповідають вимогам для отримання, глава Мінсоцполітики відповіла: "Я не можу сказати, що буде з депозитами... Ось зараз 56 тис. грн вартість депозиту, ми піднімемо до 100 тис.грн - це точно. Я просто не знаю, скільки може бути відмов за наявності депозитного рахунку. Я точно знаю, що всі інші критерії... Це може бути відмова 3% від сьогоднішньої кількості домогосподарств. Але кожну відмову ми проаналізуємо, якщо буде така необхідність - і повернемо людям субсидію".

Раніше повідомляли, українцям дали 5 місяців на отримання субсидії: інструкція з оформлення.

Як повідомляв Знай.иа, українці вимагають негайних перевиборів гімну країни: офіційний конкурс і оптимізм.

Знай.иа писав, 5 млн з бюджету підуть на клінінг, прокат іномарок і "звітного асистента" для Міністерства енергетики.